Prečo patrí likvidácia azbestu patrí do rúk profesionálom

Prečo patrí likvidácia azbestu patrí do rúk profesionálom

Likvidácia azbestu v Slovenskej republike podlieha prísnym pravidlám, keďže ide o nebezpečnú látku. Pri neodbornej manipulácií môže dôjsť k jej uvoľneniu do ovzdušia a následnému vdychovaniu. To v budúcnosti často vedie k pľúcnej fibróze či rakovine pľúc. Aj preto má byť likvidácia azbestu realizovaná firmou, ktorá má oprávnenie na prácu s takýmto materiálom.

Prečo je azbest škodlivý

Viete, prečo likvidácia azbestu patrí do rúk odborníkom? Azbest je prírodný minerál, ktorý má vláknité štruktúry. Práve jeho vlákna sú lákadlom v priemysle, keďže majú vynikajúce izolačné vlastnosti. Sú odolné voči vysokým teplotám, ohňu aj chemikáliám a nevedú elektrický prúd. Vďaka tomu sa stali obľúbenou stavebnou komoditou – izolačné dosky, akumulačné kachle, sadrokartón či strešná krytina, azbest dokonca nájdete aj vo ventilácii či stúpačkách v panelákoch. Každopádne, likvidácia azbestu si žiada odborníkov, keďže tento materiál predstavuje zdravotné riziko. Vo forme mikročastíc môže unikať do ovzdušia z rôznych príčin – otrasy, zvetrávanie, poškodenie povrchu búraním či rekonštrukciou. Jeho pravidelné vdychovanie zvykne viesť k azbestóze (zjazvenie pľúc), rakovine pľúc i mezoteliómu (rakovina vnútornej výstelky hrudníka alebo brušnej steny). Ochorenia spojené s azbestom neprepuknú ihneď, zvyčajne až o 10 – 20 rokov. Stojí vám likvidácia azbestu vo vlastnej réžii za cenu zdravia? Nedovoľte, aby si amatérska likvidácia azbestu nevypýtala neskôr tú najvyššiu cenu.

Likvidácia azbestu v Slovenskej republike

Ilegálna likvidácia azbestu je environmentálnym trestným činom, ohrozujúcim zdravie populácie. Preto kontaktujte iba firmy, v ktorých portfóliou sa nachádza likvidácia azbestu. Možno im za ich službu zaplatíte viac ako nekvalifikovaným spoločnostiam, avšak myslíte najmä na zdravie seba i svojej rodiny či susedov. Likvidácia azbestu v Slovenskej republike je vykonávaná na základe oprávnenia vydaného Úradom verejného zdravotníctva SR. Profesionálna likvidácia azbestu znamená, že firma má odbornú spôsobilosť na tento úkon, je schopná vyčistiť od azbestu daný priestor, aby bol zdravotne nezávadný a nakoniec vydá doklad o kontrolnom meraní, po ktorom by nemali byť vo vzduchu žiadne karcinogénne vlákna. Likvidácia azbestu si vyžaduje odborný prístup a odmieta amaterizmus. Nedopusťte, aby likvidácia azbestu zničila vaše zdravie či zdravie vašich blízkych.

Na likvidáciu, demontáž a odvoz azbestu, ako aj výmenu stúpačiek volajte firmu AZBESTGROUP, s. r. o. Ponúkame likvidáciu azbestu za najlepšie ceny a cenovú ponuku zadarmo. Bezplatný formulár pre jednoduchšiu komunikáciu nájdete na našej stránke.

Sibírska 55 83102 Bratislava III
tel.: +421915650066

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888