Drevodom splní aj váš sen o výhodnom a zdravom bývaní

Drevodom splní aj váš sen o výhodnom a zdravom bývaní

Drevodom je najvhodnejšie riešenie stále častejšej túžby žiť v dome postavenom bez škodlivých či zdraviu nebezpečných konštrukčných materiálov. Preto je v súčasnosti žiadanou a obľúbenou voľbou bývania, a to s pomerne rýchlou dobou zhotovenia a dlhoročnou zárukou. Drevodom taktiež ponúka rovnaký komfort bývania ako tradičná murovaná stavba. V porovnaní s ňou je lacnejší, flexibilnejší, ekologickejší aj nízkoenergetický.

Drevodom je cesta k zdravému bývaniu

Od nepamäti bolo drevo vyhľadávaným stavebným materiálom. Aj keď ho istý čas zatienil betón a kameň, aktuálne je opäť hitom v podobne drevodomu. Okrem nezameniteľného prírodného čara je drevo charakteristické ekologickosťou, pružnosťou a pevnosťou. Keďže má vynikajúcu schopnosť regulovať vlhkosť a teplotu, vytvára v priestore zdravú klímu. Drevodom tak poskytne príjemné a zdraviu prospešné prostredie celej rodine. V porovnaní s murovaným domom je drevodom cenovo výhodnejší, s rýchlejšou dobou výstavby, nižšími prevádzkovými nákladmi a suchým procesom stavania (počas celého roka). K výhodám drevodomu patrí aj možnosť flexibility pri výstavbe, teda presunutie okien, dverí atď.

Ako si vybrať správny drevodom?

Drevodom musí spĺňať prísne zákonné a normové požiadavky na pevnosť, stabilitu, životnosť a odolnosť voči ohňu, zabezpečenú používaním nehorľavých materiálov. Pri jeho výbere sa zvykne dávať dôraz aj na modernosť, kvalitu použitého materiálu, nízkoenergetickosť a ekonomickú výhodnosť. Čo si ešte všímať pri projekte drevodomu? Prvým pravidlom je konkrétny plán o dispozícii priestoru, t. j. počet izieb, vrátane šatníka, špajze či garáže. Nemenej dôležitá je veľkosť a tvar pozemku, na ktorom sa drevodom plánuje stavať. Pozemok môže zamiešať karty aj pri výbere konkrétneho typu domu (bungalov či poschodový drevodom. K rozhodujúcim parametrom pri výbere vhodného drevodomu patrí i cena. Zvyčajne ju stavebné spoločnosti avizujú dopredu, zohľadňujúc o. i. aj prácu robotníkov, použitie materiálu a skladbu montovaného drevodomu. Tak už vopred viete, koľko vás drevodom bude stáť. Ak máte jasnú predstavu o vyššie spomenutých náležitostiach, nasleduje vypracovanie projektovej dokumentácie a po vybavení stavebného povolenia sa drevodom začne meniť z papierového plánu na realitu.

Spoločnosť Spokostav, s. r. o. ponúka výrobu drevodomov na mieru – od projektu až po montáž. Ak sa chcete dozvedieť bližšie informácie alebo sa potrebujete poradiť s výberom, kontaktujte nás. Pomôžeme vám postaviť drevodom a splniť sen o ideálom bývaní.

Podkopec 485 02955 Novoť
tel.: +421917949100

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888