Prečo si vybrať rekonštrukcie realizované jednou firmou?

Prečo si vybrať rekonštrukcie realizované jednou firmou?

Rekonštrukcie bytov sú zásahom do bežného života, najmä keď v byte musíte aj bývať. Poriadne si ich premyslite a naplánujte. Počas rekonštrukcie sa tak vyhnete nepríjemnostiam a problémom, ktoré môžu rekonštrukciu bytu poriadne predlžiť a predražiť. Vyberte si firmu, ktorá vám byt prerobí komplexne alebo ho zverte živnostníkom. V článku sa dozviete, aké výhody prinášajú komplexné rekonštrukcie bytov jednou firmou.

Celková rekonštrukcia, alebo len menšie zmeny?

Viac času zaberú rekonštrukcie bytov vtedy, keď ich meníte aj dispozične. Pri zmene dispozície bytu potrebujete statický posudok. Nosné steny treba zachovať. Iné usporiadanie bytu často dosiahnete len zmenou kúpeľňového jadra. Priečky medzi nosnými stenami zbúrať môžete. Byt sa po ich odstránení otvorí a ukáže možnosti, s ktorými ste predtým nepočítali. Ďalšie priečky pristavíte tak, aby spĺňali požiadavky na vaše nové bývanie. Menšie zmeny stačí pri rekonštrukciách bytov len ohlásiť. Väčšie zásahy potrebujú právoplatné stavebné povolenie.

Výhody, ktoré prinášajú rekonštrukcie bytov jednou firmou

Rekonštrukcie bytov realizujú špecializované firmy, ktoré zastrešia rekonštrukcie od A po Z alebo živnostníci orientovaní len na jednu časť rekonštrukcie. Pri špecializovanej firme dopredu dostanete kalkuláciu s rozpisom prác a konkrétnou cenou. Živnostníkov musíte organizovať a neustále ich kontrolovať. Neplánovane sa z vás stáva stavebný dozor a stojí to veľa času, nervov a síl. Keď rekonštrukcia nedopadne podľa vašich predstáv, pri väčšej firme sa máte s reklamáciou na koho obrátiť. Pri živnostníkoch môže vzniknúť problém. Chybu vždy urobí ten druhý. Dopátrať sa pravdy a svojich peňazí je v takom prípade dosť zložité, najmä, keď živnostník živnosť zruší.

Pri firmách, ktoré robia rekonštrukcie bytov komplexne, prebehne rekonštrukcia v dohodnutom čase a kvalite, bez vášho väčšieho úsilia. Zmluva o dielo vás chráni pred nekalými praktikami a cenu za materiál a prácu majstrov máte dohodnutú vopred. Vyžiadajte si podrobný rozpočet a porovnajte ho s ostatnými. Dozviete sa, ktoré činnosti koľko stoja a či sú pri rekonštrukcii bytov naozaj potrebné.

Svojpomocne nemusí byť výhodnejšie

Sú činnosti, ktoré pri rekonštrukcii bytu zvládnete aj sami. Väčšinou je to maľovanie stien a búranie priečok. Pri búraní priečok počítajte s tým, že vzniknutý odpad musíte niekam odviezť. Odvoz treba vybaviť a zaplatiť. Okrem neplánovaných výdavkov si to vyžiada aj váš čas. Firma zameraná na rekonštrukcie bytov má za odvoz a uskladnenie odpadového materiálu dohodnuté lepšie ceny.

Na webovej stránke murar-ba.sk spoločnosti JURMASTAV, s.r.o. sa o stavebných službách, ktoré realizujeme dozviete viac. Na Slovensku pôsobíme viac ako 10 rokov, pracujeme s profesionálnym náradím a používame kvalitné stavebné materiály. Keď hľadáte rýchle a cenovo výhodné stavebné služby, neváhajte sa na nás obrátiť.

Trnavská cesta 164/46 82102 Bratislava II
tel.: +421949643351

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888