Drevené pelety – viete prečo ich použiť na vykurovanie?

Drevené pelety – viete prečo ich použiť na vykurovanie?

Drevené pelety sú obľúbeným typom paliva, ktoré je cenovo dostupné, vysoko výhrevné a navyše aj ekologické. Drevené pelety sú vyrábané lisovaním drevených pilín. Sú vedľajším produktom, ktorý vzniká pri spracovaní dreva. Kvalitné a dobre spracované drevené pelety 

sa vyznačujú vysokou hustotou a len nízkym obsahom vody, čo z nich robí vysoko výhrevné palivo, vhodné na využitie v domácnostiach aj v rôznych priemyselných oblastiach.

Drevené pelety – to je kvalitné a ekologické palivo

Pelety z dreva alebo drevené pelety sú špecifickým druhom paliva. Drevené pelety sú určené na vykurovanie a spaľovanie, pričom je možné ich použiť v domácich krboch, kachliach alebo v špeciálnych kotloch na spaľovanie drevených peliet. Spôsob a rozsah využitia drevených peliet sa odvíja najmä od kvality a zloženia drevených peliet. Nie všetky typy drevených peliet sú využiteľné v krboch a kotloch. V závislosti od zloženia a spôsobu spaľovania, ktorý určuje výrobca peliet, je potrebné zvoliť vhodný typ peliet - vždy pre konkrétne vykurovacie alebo spaľovacie zariadenie.

Drevené pelety bývajú zvyčajne vyrábané z drevného odpadu, ktorý je lisovaný pod vysokým tlakom. Ide najmä o piliny, triesky a štiepku. Aj preto sú drevené pelety označované ako ekologické palivo vyrábané z obnoviteľných zdrojov energie. Kvalitné drevené pelety majú výhrevnú hodnotu porovnateľnú s drevom. Vďake svojej podstatne nižšej vlhkosti a menšiemu obsahu vody omnoho lepšie horia. Rovnako vytvárajú menej popola, čo oceňujú domácnosti aj rôzne priemyselné prevádzky či väčšie vykurovacie objekty.

Ako správne vybrať vhodný typ drevených peliet?

Pri výbere drevených peliet je potrebné zohľadni viaceré náležitosti. Spravidla sa odporúča prekonzultovať výber a vhodnosť použitia drevených peliet s výrobcom alebo s predajcom drevených paliet. Len ak je možné vybrať drevené palety s vhodnou výhrevnosťou a kompatibilitou pre konkrétne vykurovacie zariadenie.

Kvalitnejšie drevené pelety sú vyrábané prevažne z piliny zo smrekového dreva. Určené sú na vykurovanie v rôznych menších alebo stredných objektoch - rodinných domoch, chatách, chalupách či garážach. Druhú triedu drevených peliet tvoria pelety vyrobené z piliny s vyšším obsahom kôry a nižším obsahom dreva. Sú cenovo dostupnejšie, no pri spaľovaní tvoria podstatne viac popola. Aj preto je na ich použitie prevažne potrebný špeciálny kotol na spaľovanie drevených peliet.

Naša spoločnosť ISSA PP, s. r. o. vám ponúka kvalitné drevené pelety vo viacerých kvalitatívnych triedach. V našej ponuke nájdete drevené pelety z piliny zo smrekového dreva triedy A1, ako aj drevené pelety s vyšším obsahom kôry triedy A2. Neváhajte nás kontaktovať. S výberom vhodného typu drevených peliet vám ochotne poradíme.

Robotnícka 841 03901 Turčianske Teplice
tel.: +421918911915

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888