Prečo si vybrať pelety zo smrekového dreva?

Prečo si vybrať pelety zo smrekového dreva?

Pelety zo smrekového dreva sa vyznačujú viacerými akostnými vlastnosťami. Pri výbere peliet na spaľovanie je možné si zvoliť ako spomedzi viacerých kvalitatívnych tried, tak aj spomedzi materiálov, ktoré boli na výrobu peliet použité. Tu je potrebné zvýšiť pozornosť. Každý typ dreva má totiž iné výhrevné vlastnosti. Kvalitné pelety zo smrekového dreva sa vyznačujú ideálnymi výhrevnými vlastnosťami a sú vhodné pre rôzne vykurovacie zariadenia.

Aké vlažnosti by mali mať pelety zo smrekového dreva?

Pelety zo smrekového dreva patria medzi najvyhľadávanejšie aj najpoužívanejšie typy peliet určených na vykurovanie a spaľovanie. Hlavným dôvodom sú ideálne vlasnosti smrekového dreva a jeho vysoká výhrevnosť. Pelety zo smrekového dreva sa tiež vyznačujú nízkou vlhkosťou a nízkym vznikom popola. Pri výbere peliet zo smrekového dreva, ale aj všeobecne pri výbere akýchkoľvek peliet, je potrebné sa zamerať na niekoľko parametrov.

Čo sa týka vlhkosti, kvalitné pelety by sa mali vyznačovať nízkou vlhkosťou, ideálne menej ako 10%. Vyššia vlhkosť by mohla znamenať vyššie emisie a nižšiu účinnosť pri spaľovaní. Dôležité je sa zamerať aj na energetickú hodnou peliet. Spravidla, čím vyššia energetická hodnota, tým lepšia výhrevnosť a menší vznik škodlivých emisií. Kvalitu peliet zo smrekového dreva si môžete všimnúť aj voľným okom. Mali by byť zhruba rovnako veľké a rovnako hrubé.

Pri výbere drevených peliet zo smrekového dreva skontrolujte ich certifikáciu

Ak plánujete s peletami zo smrekového dreva vykurovať vo väčších objektoch alebo ich používať na vykurovanie pravidelne, investícia do kvality sa vám rozhodne vyplatí. Pelety zo smrekového dreva prechádzajú špecifickým procesom certifikácie, pri ktorom sa hodnotí ich kvalita aj výhrevnosť a vhodnosť na spaľovanie v konkrétnych zariadeniach – krboch, kachliach či spaľovacích kotloch.

Štandardne sú najčasnejšie používanými kategóriami trieda drevených peliet A1 a trieda drevených peliet A2. Pokiaľ sa rozhodujete pre kvalitu - pelety zo smrekového dreva by mali spadať do kategórie A1. Štandard A1 zaručuje, že pelety zo smrekového dreva spĺňajú prísne požiadavky na kvalitu aj výhrevnosť. S výberom vhodných peliet zo smrekového dreva pre vaše potreby a podľa budúceho spôsobu využitia je vhodné sa obrátiť na overeného výrobcu drevených peliet.

Naša spoločnosť ISSA PP, s. r. o. vám ponúka kvalitné drevené pelety zo smrekového dreva vo viacerých kvalitatívnych triedach. V našej ponuke nájdete drevené pelety z piliny zo smrekového dreva triedy A1, ako aj drevené pelety s vyšším obsahom kôry triedy A2. Neváhajte nás kontaktovať. S výberom vhodného typu drevených peliet zo smrekového dreva vám ochotne poradíme.

Robotnícka 841 03901 Turčianske Teplice
tel.: +421918911915

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888