Čo je to deratizácia a ako vám môže pomôcť?

Čo je to deratizácia a ako vám môže pomôcť?

Deratizácia je náročný, ale dôležitý proces, ktorý vám môže výrazne pomôcť zabezpečiť zdravie a bezpečnosť či už vašej rodiny alebo zamestnancov. Avšak škodcov sami neodstránite tak jednoducho – vždy sa budú snažiť dostať sa naspäť do vášho interiéru. Preto ak hľadáte v obchode ten správny prípravok na ich odstránenie, vedzte, že lepším rozhodnutím bude najať si profesionálnu firmu. Všetko dôležité sa dozviete v tomto článku.

Deratizácia vám môže pomôcť vo viacerých oblastiach

Deratizácia je proces regulácie alebo eliminácie škodcov, ktorí môžu spôsobiť škody ľuďom, zvieratám a plodinám. Medzi škodcov patrí hmyz, hlodavce, vtáky a iné živočíchy, ktoré môžu spôsobiť škodu na majetku alebo šíriť rôzne choroby. Existuje množstvo rôznych metód deratizácie vrátane fyzikálnych, chemických a biologických. Fyzické metódy môžu zahŕňať pasce, zatiaľ čo pri chemických sa používajú pesticídy či iné chemické látky na ničenie alebo odradenie škodcov.

Medzi výhody, ktoré vám deratizácia ponúka, je ušetrenie veľkého množstva peňazí. Ak neviete, čo robíte, náklady na likvidáciu škodcov sa môžu prudko zvýšiť. Ak nevidíte cez steny, je takmer nemožné odhaliť kolonie termitov alebo mravcov, ktoré sa živia elektroinštaláciou, sadrokartónom či inými základnými konštrukčnými prvkami. Zaujímavosťou je, že každý rok hlodavce zničia dostatok potravín na nasýtenie 200 miliónov ľudí.

Zníženie výskytu chorôb pomocou deratizácie

Deratizácia vás dokáže efektívne ochrániť pred vírusmi ako sú Zika, malária, žltá zimnica a ďalšie. Typy chorôb a spôsob ich šírenia sa líšia v závislosti od druhu škodcu. Napríklad šváby šíria viac ako 30 druhov baktérií, pričom najčastejšie sú to E. Coli a salmonela. Zapojením tímu profesionálne vyškolených odborníkov na kontrolu škodcov zdravotné riziká spojené s nežiaducimi škodcami výrazne klesajú. Pamätajte, že títo odborníci často používajú jedovaté chemikálie. Preto by nebolo rozumné pokúšať sa s nimi zaobchádzať na vlastnú päsť.

Samostatný boj so škodcami je nekonečný, bezvýsledný a zrejme ho sami nikdy nevyhráte. Najatím profesionálnej deratizačnej spoločnosti však zistíte, že je po všetkom. Deratizácia dokáže odstrániť všetkých škodcov, čo vám pomôže cítiť sa pokojnejšie a budete vedieť, že je vaša rodina skutočne v bezpečí a v poriadku. Rovnako ako umývanie riadu či pranie, ani táto povinnosť nezostane hotová navždy. Celoročná deratizácia je preto nevyhnutná na to, aby ste si udržali domov bez škodcov.

Ak váš domov potrebuje deratizáciu, Eduard Simondel vám s radosťou pomôže. Dlhoročné skúsenosti zaručujú spoľahlivú a profesionálnu prácu. V prípade záujmu ho neváhajte kontaktovať.

Janka Jesenského 2060 /4 90301 Senec
tel.: +421904948094

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888