Prečo si pri stavebných prácach zvoliť drevo najvyššej kvality?

Prečo si pri stavebných prácach zvoliť drevo najvyššej kvality?

Drevo je prírodným materiálom, ktorý je využívaný už desiatky rokov. Kým v minulosti bolo hlavným stavebným materiálom, ako napríklad pri výstavbe drevených domov – dreveníc, dodnes je používané ako súčasť stavebných konštrukcií. Používané je pri výstavbe čisto drevených objektov, ale aj pri výstavbe murovaných stavieb. Pre dlhoročnú výdrž, požadované vlastnosti na bezpečnosť a stabilitu je však nevyhnutné použitie vysokokvalitného dreva.

Ako si vybrať drevo pre výstavbu?

Staviate, prerábate alebo len potrebujete viac informácií o vhodnosti použitia dreva pre váš projekt? Drevo je vždy potrebné vyberať podľa niekoľkých základných parametrov, ako aj podľa spôsobu budúceho využitia. Najlepším riešením je obrátiť sa na profesionálneho predajcu dreva ešte pred začatím stavebných prác. Ten vám dokáže predstaviť viaceré možnosti a typy dreva, ktoré budú vyhovovať potrebám vášho projektu. Zároveň, opíše vám výhody aj nevýhody či dôležité parametre, ktoré by ste pri použití dreva mali poznať.

Vo všeobecnosti si môžete zakúpiť stavebné rezivo čiže drevo, ktoré bolo spracované na jednotné veľkosti. Stavebným rezivom sú napríklad hranoly, trámy, dosky či iné rezivo určené na stavebné konštrukcie. Stavebné rezivo si môžete nechať zhotoviť podľa vašich potrieb a potrieb vašej stavebnej konštrukcie. Druhou možnosťou je kúpa guľatiny. Guľatina predstavuje kmeň spíleného stromu, ktorý si môžete zakúpiť už v očistenom stave, zbavenom konárov a kôry. Použitie guľatiny je pritom vhodné napríklad na krovy a na strechy.

Vďaka použitiu kvalitného dreva predĺžite životnosť vašej stavby

Dlhá životnosť stavby je tým, na čo by ste sa mali zamerať už pri jej výstavbe. Materiály, ktoré použijete na výstavbu ovplyvnia jej kvalitu, výdrž, bezpečnosť aj vzhľad do budúcna. Pokiaľ teda používate na výstavbu drevo ako hlavný stavebný materiál alebo ako konštrukčný materiál, jeho vysoká kvalita by mala byť samozrejmosťou.

Kvalitné drevo nakupujte výhradne u overeného predajcu dreva. Vyberte si predajcu, ktorý ponúka stavebné rezivo aj gulatinu a s prácou s drevom má dostatočné skúsenosti. Pri stavebných prácach je obľúbeným najmä drevo zo smreku. Kvalitné smrekové rezivo je vhodné na konštrukčné práce aj na zhotovenie altánkov, prístreškov či iných záhradných stavieb. Smreková guľatina sa zas vyznačuje vysokokvalitnými vlastnosťami a dlhou životnosťou pri použití v celku. S výberom vhodného typu dreva pre váš projekt sa poraďte priamo s predajcom dreva.

Naša spoločnosť BAKO Trade, s.r.o. vám ponúkame na predaj stavebné smrekové rezivo a krovy na mieru podľa požiadaviek klienta. Nájdete nás v areáli Alpox na ul. v Topoľčanoch. V prípade otázok nás kontaktujte emailom alebo telefonicky. Sme tu pre vás.

Dopravná 2735 95501 Topoľčany
tel.: +421915470162

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888