Tepovanie a iné spôsoby čistenia čalúneného nábytku

Tepovanie a iné spôsoby čistenia čalúneného nábytku


Tepovanie čalúneného nábytku je účinným spôsobom, ako ho zbaviť esteticky nepríjemných škvŕn. Po tomto spôsobe údržby siahame však až vtedy, kedy nezaberá bežné čistenie. Prečítajte si, ako bežne čistiť čalúnený nábytok a ako ho čistiť tepovaním.

Čo robiť pred tým, než zvolíme tepovanie čalúneného nábytku?

Nie vždy je potreba staviť na tepovanie čalúneného nábytku. Existujú aj iné spôsoby, ako vyčistiť čalúnený nábytok. Samozrejme hovoríme o prípadoch, kedy škvrny nie sú silné a zažraté do materiálu.

Skôr, ako začneme čalúnenie umývať, zbavíme vysávaním jeho povrch od omrviniek, prachu a pod. Povrch nábytku vrátane všetkých medzier je najideálnejšie vysávať dlhou špičkou, ktorá umožní dostať sa do zákutí. Ďalším krokom je čistenie čalúnenia štetinovou kefou. Látku tak zbavíme prachu a zaschnutých škvŕn. Je potrebné dbať na to, aby sme kefou nevyvíjali prílišný tlak a aby sme náhodou nepoškodili látku. Po odstránení nečistôt z čalúnenia nasleduje utieranie všetkých tvrdých prvkov nábytku vhodným čistiacim prostriedkom. Je potrebné dbať na to, neprišli tieto prostriedky neprišli do kontaktu s čalúnením. Ak sa špina na čalúnení ťažko odstraňuje, oplatí sa ihneď zvoliť prostriedok určený na čistenie čalúneného nábytku a zvoliť tepovanie.

Keď je účinné len tepovanie

V prípadoch, kedy bežné postupy čistenia poťahu špongiou alebo handričkou nestačia a nie sú s nimi dosiahnuté uspokojivé výsledky, treba staviť na tepovanie čalúneného nábytku. Týmto spôsobom sa môžeme zbaviť stôp nečistôt, dokonca aj tých, ktoré vznikli nekompetentným čistením.

Ak chceme poťah poriadne vyčistiť a odstrániť z neho všetky nečistoty, oplatí sa použiť kvalitný tepovač. Pri takomto zariadení sa škvrny na povrchu čalúnenia neriedia, ale vysávajú z neho. Prvým krokom je už spomínané dôkladné povysávanie poťahu a následné nastriekanie povrchu vhodným prostriedkom na rozpúšťanie nečistôt. Skôr než pristúpime k akcii, mali by sme si však overiť či tieto prostriedky neprídu do nežiaducej chemickej reakcie s čalúnením. Po uplynutí času pôsobenia prostriedku sa môže začať tepovanie.

Pomocou stroja dochádza k nanášaniu ďalšieho tepovacieho prostriedku na materiál nábytku, ktorý je následne pomocou sacej hubice vytiahnutý spolu so špinou. Pri procese tepovania/satia sa často používa kefka, pomocou ktorej sa odstraňujú zažraté škvrny. Po vysatí čistiacich prostriedkov je tepovanie ukončené. Poslednou a nevyhnutnou časťou procesu tepovania je odvetranie miestnosti, v ktorej je čistený nábytok umiestnený.

Firma eM-Tep poskytuje odborné tepovanie matracov, tepovanie čalúneného nábytku a kobercov v kanceláriách, bytoch, obytných domoch, v podnikoch, reštauráciách a kaviarňach. Stavte na profesionálov s dlhoročnými skúsenosťami. Neváhajte nás kontaktovať!

118 02345 Dolný Vadičov
tel.: +421918714162

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888