Tepovanie matracov – jedna z možností ich čistenia

Tepovanie matracov – jedna z možností ich čistenia


Tepovanie matracov je činnosť, ktorá je považovaná za najúčinnejšiu v rámci odstraňovania nečistôt z matracov. Málokto však vie, ako vyčistiť matrac, aby sa nepoškodil a efektívne ho zbaviť nečistôt, prachu, roztočov a iných choroboplodných zárodkov. Pýtate sa, čo okrem tepovania zaberá na čistenie a dezinfekciu matracov? Prečítajte si naše rady a dozviete sa ako na to profesionálne aj samostatne.

Tepovanie nebude nutné ak...

Čistenie matraca nemusí byť vôbec náročné a jeho pravidelnou údržbou môžete predísť aj takej činnosti, akou je tepovanie. Najjednoduchším spôsobom, ako sa starať o matrac je jeho pravidelné čistenie vysávačom. Vysávanie matraca ho zbaví čiastočiek, ktoré sa matraci zdržiavajú a ktoré môžu dráždiť dýchacie ústrojenstvo alebo vyvolávať alergické reakcie. Aj krátke, niekoľkominútové vysávanie pomôže postarať sa o matrac.

Tepovanie matraca dokonca nebude nutné, ak raz za čas použijete na čistenie sódu bikarbónu. Pýtate sa ako? Stačí, keď týmto prostriedkom rovnomerne posypete matrac, počkáte asi pol hodiny a následne ho povysávate. Odmenou takéhoto čistenia bude osviežený matrac zbavený nalepených pachov. Čistenie matraca týmto spôsobom je podobné činnosti, akou je tepovanie matracov, pretože aj toto je spôsob boja proti baktériám.

Čistenie matraca je veľmi dôležité, avšak k jeho čistote prispieva aj pravidelné a regulované vetranie spálne. Čerstvý vzduch poskytuje lepšiu priedušnosť matraca. Taktiež sa v rámci dodržiavania čistoty matracov oplatí pravidelne meniť posteľnú bielizeň, ktorej kvalita a čistota ovplyvňuje aj stav matraca.

Tepovanie matracov v prípade veľmi odolných škvŕn

Ak sa nám na matraci objaví ťažká, tmavá škvrna, napríklad od kávy, treba ju odstrániť. V takomto prípade pomôže len tepovanie. Nevyhnutné je však dávať pozor na to, aby sa do matraca nedostala voda, pretože pôsobením väčšieho množstva vody môže matrac stratiť niektoré zo svojich vlastností, čo nepriaznivo ovplyvní komfort používania.

Aj keď sa tepovanie považuje za najúčinnejší spôsob odstraňovania nečistôt, rieďte sa pri tejto činnosti informáciami od výrobcu. Nie každý matrac sa dá totiž tepovať. Niektoré vyžadujú chemické čistenie alebo čistenie parou. V tejto veci je lepšie neexperimentovať, stačí dodržiavať odporúčania.

Hľadáte spoločnosť, ktorá sa profesionálne zameriava na tepovanie matracov, čalúneného nábytku, kobercov či už v kanceláriách, bytoch, obytných domoch ako aj v podnikoch, reštauráciách a kaviarňach? Firma eM-Tep vám rada poskytne svoje odborné služby. Stačí, keď nás budete kontaktovať a dohodnete si s nami termín.

118 02345 Dolný Vadičov
tel.: +421918714162

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888