Montáž kotlov trvá jeden deň. Dokáže vám výrazne znížiť náklady

Montáž kotlov trvá jeden deň. Dokáže vám výrazne znížiť náklady


Pri výstavbe nového domu, ale aj pri rekonštrukcii musíte vyriešiť taktiež montáž kotlov. Pred jej začiatkom sa najprv rozhodnete pre konkrétny typ zariadenia. Pomocou neho potom zabezpečujete ohrev teplej vody, ale aj vykurovanie domácnosti. Ich inštalácia nie je časovo náročná a dobre prevedená práca vám výrazne zníži náklady na energie. Preto by ste nemali dlho váhať ani s ich výmenou.

Montáž kotlov si nemusí vyžadovať nové rozvody

Vývoj moderných kotlov neustále napreduje. Nové zariadenia dokážu oproti starším predchodcom niekedy dosiahnuť úsporu nákladov okolo 30 percent. Pri aktuálne sa zvyšujúcich cenách sa vám preto náklady na jeho kúpu veľmi rýchlo vrátia späť. Mnoho ľudí sa obáva montáži kotla kvôli tomu, že by museli následne meniť aj všetky rozvody. To však nie je v mnohých prípadoch nutné. Poraďte sa s firmou o tom, ktorý typ zariadenia by sa dal napojiť na už existujúce rozvody a ušetríte tak čas i náklady.

Výmenné práce trvajú jeden deň

Pri realizácii výmeny alebo novej montáži kotlov si vyberajte overené firmy s dobrým renomé. Vďaka tomu sa môžete spoľahnúť na rýchlu prácu bez komplikácií. Montáž kotla zvyčajne trvá jeden deň. Nemusíte sa teda obávať toho, že by ste boli dlho bez teplej vody či kúrenia. Po jej skončení je zariadenie hneď plnohodnotne sprevádzkované. Počas výmeny má firma na starosti aj odstránenie starého kotla a prečistenie systému.

Po montáži kotlov nezabudnite na kolaudáciu komína

Nezabúdajte na to, že nielen inštalácia nového zariadenia, ale aj jeho výmena predstavuje zásah do výhrevného telesa. Z toho dôvodu musíte po montáži kotla opätovne prejsť kolaudáciou, ktorú majú na starosti školení komisári. Rezervujte si ich služby vopred, aby ste mohli hneď po inštalácii spustiť nové zariadenie.

Raz ročne musíte urobiť servisnú prehliadku

Pokazený kotol môže predstavovať z bezpečnostného hľadiska veľké riziko. Keďže bežný človek nedokáže posúdiť niektoré druhy poškodenia, preto je nutné absolvovať pravidelné servisné prehliadky. Tie sa podľa zákona vykonávajú raz ročne. Odborník vám počas nich skontroluje stav zariadenia a prípadne odporučí opravu či montáž nového kotla.

Spoločnosť JOPAS s.r.o. z Michaloviec už viac ako 20 rokov poskytuje služby v oblasti vodárenských a kúrenárskych prác. Pomôžeme vám pri rekonštrukcii alebo výstavbe domu. Objednať si môžete montáž kotlov, rozvodov, inštaláciu kúrenárskych systémov, ale aj ich opravu. Pracujeme s najlepšími dodávateľmi, vďaka čomu dodávame kvalitné produkty za prijateľné ceny. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať.

S. H. Vajanského 65 07101 Michalovce
tel.: +421915900595

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888