Taxík – pohodlie a komfort

Taxík – pohodlie a komfort


Taxi predstavuje pohodlie a rýchlosť. Veľa ľudí má vlastné autá, no niekedy potrebujú využiť taxík napríklad z dôvodu zhonu, kvôli časovej tiesni či nemožnosti zaparkovať. Taxislužby sa stávajú čoraz obľúbenejšie, pretože ľudia majú radi komfort ich cestovania, oceňujú ich rýchlosť a nízke ceny.

Taxík a výhody jeho využívania

Zákazníci radi cestujú taxíkmi, pretože môžu ísť na párty, vypiť si víno alebo pivo a vrátiť sa bezpečne domov. Jazda vlastným autom po požití alkoholu môže zákazníka vystaviť veľmi nepríjemným trestuhodným následkom, preto je lepšie neriskovať a najať si poriadny taxík. Okrem spomenutých výhod využívanie taxislužby so sebou prináša benefity, akými sú cestovná rýchlosť, pohodlie, nízka cena a 24-hodinový prístup k taxíkom.

Taxík je pohodlnejší ako vlaky a autobusy, je to vozidlo pre každého, na mnohé príležitosti. Jazdenie taxíkom má viac výhod ako nevýhod a prevoz viacerých osôb nie je neúmerne drahý, pretože cestovné je rozdelené medzi viacerých cestujúcich. V neposlednom rade, s prihliadnutím na náklady na údržbu auta, dane, nákupy pohonných hmôt, poistenie občianskej zodpovednosti a opráv, je jazda taxíkom lacnejšia a hospodárnejšia.

Ako sa správať v taxíku?

V taxíku platia isté pravidlá ako v divadle či reštaurácii. Ako sa chovať, aby bola cesta pohodlná pre vás aj vodiča? Tu sú najdôležitejšie pravidlá, ktorých by ste sa mali pri používaní taxislužby držať. Prvým bodom je, že ak si objednávate taxík telefonicky, mali by ste uviesť presnú adresu, z ktorej vás má vodič vyzdvihnúť a počet osôb, ktoré budú cestovať. Pri nastupovaní do taxíka je vhodné slušne pozdraviť vodiča a uviesť svoje meno. Vďaka tomu taxikár vie, že do auta nastúpila správna osoba. Vždy si v taxíku vyberajte zadné sedadlá. Ak cestujú viac ako 2 osoby, najstaršia alebo platiaca osoba by mala sedieť vedľa vodiča. Vždy si zapínajte bezpečnostné pásy. V prípade, ak idete na letisko a máte batožinu, dajte ju do kufra taxíka. Príručnú batožinu si držte na kolenách. Ďalším pravidlom slušného správania v taxíku je, že vodiča nesmiete presviedčať, aby prekračoval rýchlosť a porušoval iné pravidlá cestnej premávky. Počas jazdy sa nemá fajčiť, jesť, piť alkohol a používať parfumy.
Rozhovor počas jazdy by mal pochádzať od taxikára a diskutované témy by mali byť skôr neutrálne. Taxík nie je miestom pre náboženské alebo politické spory. Po príjazde do cieľa by ste okrem zaplatenia poplatku za jazdu mali poďakovať vodičovi a rozlúčiť sa.

Spomenuli sme zásady správania sa počas jazdy v taxíku. Viete, čo ešte taxikári nemajú radi? Už pri nastupovaní do taxíka by ste si mali uvedomiť fakt, že taxík je pracoviskom vodiča. Neukazujte mu preto skratky ani nehovorte, akou cestou má ísť, aby sa vyhol dopravným zápcham. Pred tým, než začnete kritizovať jazdu, zamyslite sa na chvíľu, ako by ste sa sami cítili, keby vám niekto povedal, ako máte pracovať.

Hľadáte taxislužbu, ktorá kladie dôraz na kvalitné služby v oblasti prepravy osôb? V tom prípade ste u FamilyTAXI na správnom mieste. Naše nové automobily sú vám k dispozícii NONSTOP 24/7 s možnosťou prepravy od malých detí, firemných klientov či dovozov na letisko. Zavolajte nám a objednajte si naše služby ešte dnes.

Robotnícka 390 01701 Považská Bystrica
tel.: +421910355550

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888