Čo je vyšívanie reklamného textilu?

Čo je vyšívanie reklamného textilu?

Vyšívanie reklamného textilu si našlo svoje uplatnenie a je jednou z najpoužívanejších metód v propagačnom krajčírstve. Obzvlášť, v porovnaní s nášivkou, je vyšívanie efektívnejšie, kvalitnejšie a vyznačuje sa dlhou životnosťou, ale aj pestrosťou použitých farieb.

Umiestnenie výšivky sa zväčša realizuje na ľavú prednú stranu hrude (oblasť srdca), jeden alebo oba rukávy, ale aj do stredu chrbta (medzi lopatkami). Skúsená firma vám pri veľkoplošnej potlače ochotne poradí a navrhne ďalší postup. Spravidla sa výšivky spracovávajú o veľkosti 5-9 cm.

Vyšívanie reklamného textilu - priebeh výroby

Pri vyšívaní reklamného textilu je ako prvá je vždy graficky navrhnutá a pripravená samotná výšivka. V druhom rade nasleduje dôkladné lisovanie, vďaka ktorému sa dosiahne požadovaný tvar danej výšivky. Po týchto jednotlivých krokoch je propagačný textil pripravený k vyzdvihnutiu zákazníkom, ktorý sa ním okamžite môže prezentovať.

Základom dokonale odvedenej práce je rozhodne kvalitné a správne dodanie grafického návrhu, na základe čoho sa bude odvíjať celková výroba, použitie farieb, tvaru a veľkosti požadovanej vyšívanej potlače. Ak chcete ušetriť, najlepšou voľbou je grafický návrh mať už vopred pripravený.

Výhody a nevýhody vyšívania reklamného textilu

Medzi výhody vyšívaného reklamného textilu patrí v prvom rade jednoznačne profesionálny vzhľad a kvalita farieb. Vyšívanie je zároveň možné využiť pri výrobe akéhokoľvek tvaru, preto patrí medzi najvyužívanejšie metódy potlače textilu vôbec. Čo určite oceníte, je možnosť prania reklamného vyšívaného textilu aj pri vyšších teplotách a to bez rizika jeho poškodenia. Oplatí sa preto investovať do kvalitnej a najmä trvácnej potlače.

Naopak, k nevýhodám sa radí, samozrejme, vyššia cena, nakoľko ide o kvalitnú potlač s pestrými farbami a dlhou životnosťou. Vyšívanie sa zasa rozhodne nehodí na tenké druhy textilu, akými sú napríklad šatky či závoj. V poslednom rade je nevýhodou limitovanie veľkosti stehu (minimálne 5 mm), na základe čoho sa neodporúča šiť drobné detaily. Tie by boli z toho dôvodu nevýrazné a nebolo by tak možné dosiahnuť požadovaný efekt potlače.

Spoločnosť VITEX SK sídliaca v Čebovciach vám ponúka služby ako je návrh samotného motívu nášivky, širokú paletu rôznych farieb a ich odtieňov, samotný textil, na ktorý sa priamo vyšíva reklama podľa vášho priania. VITEX SK ponúka tieto cenovo dostupné služby napríklad pre reklamné agentúry, štátnych zamestnancov či rôzne športové a folklórne kluby.


Na Parlagu 460 /2 99125 Čebovce
tel.: +421917546714

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888