Aké dezinfekčné prostriedky použiť v domácnosti?

Aké dezinfekčné prostriedky použiť v domácnosti?

Kvalitné dezinfekčné prostriedky by mali byť povinnou výbavou každej domácnosti. Každý byt, dom či spoločné priestory je potrebné pravidelne čistiť a dezinfikovať. Ako ale vybrať dezinfekčné a čistiace prostriedky tak, aby ste zabezpečili čistý a zdravotne nezávadný domov? To sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

Dôvody, prečo používať dezinfekčné prostriedky

Používanie dezinfekčných prostriedkov v domácnosti by malo byť samozrejmosťou v každom prípade, najmä však ak máte malé deti, domácich miláčikov alebo trpíte alergiami. Dezinfekčné prostriedky odstraňujú všetky choroboplodné mikroorganizmy a to nie len v prostredí, ale aj na oblečení, zariadeniach a rôznych predmetoch, ktoré bežne používate.

Vďaka správnej dezinfekcií či sterilizácií predmetov a prostredia viete efektívne odstrániť všetky vírusy, baktérie či plesne a zabrániť aj ich šíreniu. Kvalitnými dezinfekčnými prostriedkami môžete skvalitniť život sebe i svojej rodine a eliminovať mnohé respiračné ochorenia, prípadne ich minimalizovať. Práve preto by ste rozhodne mali dezinfekčné prostriedky zaradiť medzi drogistické potreby vo vašej domácnosti.

Výber dezinfekčných prostriedkov podľa spôsobu použitia

V súčasnosti nájdete na trhu naozaj veľké množstvo dezinfekčných prostriedkov, ktorými dezinfikujete svoju domácnosť rýchlo a jednoducho. Oproti klasickým čistiacim prostriedkom zbaví dezinfekcia povrchy všetkých baktérií, vírusov či plesní, ktoré sú častým pôvodcom rôznych ochorení. Je však dôležité použiť na každý povrch tie správne dezinfekčné prostriedky.

Ako sa hovorí, v prvom rade je dôležité začať od seba. V tomto prípade by ste teda mali dbať na pravidelnú dezinfekciu rúk všetkých členov domácnosti. Vo vašich zásobách by nemali chýbať antibakteriálne gély, spreje či mydlá. V prípade, ak sa často pohybujete medzi ľuďmi alebo sa v práci môžete stretávať s rôznymi patogénmi, mali by ste vsadiť aj na kvalitné dezinfekčné prostriedky na pranie, ktorými ošetríte vašu bielizeň a odevy.

Následne je najdôležitejšie ošetriť všetky povrchy, ktoré zachytávajú prach, nečistoty i spomínané patogény. Najčastejšie sa na dezinfekciu využívajú čistiace prostriedky s obsahom alkoholu, amóniovej soli či jódu. Pri dezinfikovaní detskej izby sa odporúča použiť jemnejšie dezinfekčné prípravky bez chlóru.

Špeciálnu pozornosť by ste mali venovať najmä predmetom a zariadeniam, ktoré využívate najčastejšie, ako sú napríklad kľúče, kľučky či ovládač na televízor. Takéto predmety je potrebné dezinfikovať častejšie než všetko ostatné a využiť na to môžete napríklad dezinfekčné obrúsky.

Spoločnosť Šuchterová vám okrem profesionálnych upratovacích služieb ponúka i široký sortiment práškových či tekutých čistiacich prostriedkov, hygienu a drogériu a množstvo elektrickej i ručnej profesionálnej techniky na efektívne čistenie. Neváhajte a navštívte našu webovú stránku alebo nás kontaktujte ešte dnes.

Poľská 6 04001 Košice IV
tel.: +421557293741

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888