Na výkup druhotných surovín by ste nemali zabúdať

Na výkup druhotných surovín by ste nemali zabúdať

Výkup druhotných surovín vzbudzuje čoraz väčší záujem. Zaujímajú sa oň nie len bežný ľudia, aj rôzne veľké spoločnosti, firmy či spracovateľské centrá. Dôvodov je pritom hneď niekoľko. Výkupom druhotných surovín a ich nasledovným spracovaním je možné nahradiť rôzne materiály pri výrobe nových zariadení či predmetov. Výkup druhotných surovín je tak dôležitý z ekonomického aj z ekologického hľadiska.

Čo je to výkup druhotných surovín?

Výkup druhotných surovín je zberom surovín, ktoré sú za normálnych okolností už nevyužiteľné alebo označené ako odpad. Klasicky by takéto suroviny putovali na smetisko. Vďaka výkupu druhotných surovín je však možné ich vyzbierať vo väčšom množstve, spracovať a následne znovu využiť. Ide tak o jedinečné riešenie, kedy môže byť aj odpad opäť použitý čím sa šetrí životné prostredie. Vzniká aj menšia potreba napríklad ťažby alebo výroby vybraných materiálov.

Druhotným alebo sekundárnym označením sa myslí opätovné použitie materiálov, ktoré už boli použité na niečo iné. Nezávisle od toho či boli použité len jeden alebo viac krát, je možné vybrané materiály opätovne zberať a opätovne využívať. Navyše, materiálov, ktoré je dnes možné priviesť do zberne druhotných surovín je dnes naozaj mnoho. Zároveň, výkup druhotných surovín je otvorený ako pre fyzické osoby, tak aj pre rôzne firmy, spoločnosti, závody, výrobné a spracovateľské fabriky a podobne.

Aké materiály podliehajú výkupu druhotných surovín?

Do zberne druhotných surovín je možné priviesť hneď niekoľko druhov materiálov a surovín. Druhotné suroviny sa pritom delia do dvoch základných skupín, a to na nekovové materiály a kovy. Medzi nekovové druhotné suroviny sa zaraďujú materiály ako plasty – vrátane PP-polypropylénu, PVC, PE-polyetylénu a PS-polystyrénu. Ďalej je to drevo, preglejka, dosky a panely s efektom dreva. Do kategórie nekovových druhotných surovín sa radí aj papier, prírodný a syntetický kaučuk či polyamidové/nylonové plasty.

Medzi recyklovateľné kovy v kategórii opäť využiteľných druhotných surovín sa nachádzajú materiály ako hliník, oceľ, mosadz, liatina, železo, meď a olovo. Zároveň, medzi druhotné suroviny sa zaraďujú aj rôzne drahé kovy, ako napríklad zlato, striebro či platina.

Naša spoločnosť ToS KaS Kovovýkup, spol. s r.o. so sídlom v Nemšovej sa už od roku 2003 zaoberá výkupom druhotných surovín, autobatérií, špeciálnych zliatin a tvrdokovu. Vďaka dlhodobému pôsobeniu v danej oblasti sme získali nie len množstvo cenných skúseností, ale tiež mnoho dodávateľov a spokojných odberateľov. Pre viac informácií nás neváhajte kedykoľvek kontaktovať. Sme tu pre vás.

Rybárska 92 /15 91441 Nemšová
tel.: +421904538515

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888