Výkup tvrdokovu – prečo je mimoriadne dôležitý?

Výkup tvrdokovu – prečo je mimoriadne dôležitý?

Vedeli ste, že výkup tvrdokovu je mimoriadne dôležitý hneď z viacerých dôvodov. Tým hlavným je azda jeho dôležitosť z ekologického hľadiska. Tvrdokov rozhodne nepatrí do komunálneho odpadu a nesmie byť vyhodený ani do prírody. Nakoľko ide o veľmi tvrdý a odolný materiál, v momente, kedy je tvrdokov už nepoužiteľný by mal okamžite smerovať do spoľahlivej zberne surovín, ktorá zabezpečuje aj výkup tvrdokovu.

Kedy by ste nemali na výkup tvrdokovu zabúdať?

Práve výkup tvrdokovu je dôležitý z viacerých hľadísk. Tvrdokov ako materiál je typický viacerými jedinečnými vlastnosťami a svojou tvrdosťou, Tieto vlastnosti sú pri vybraných predmetoch nenahraditeľné. Oceňované sú najmä jeho vlastnosti ako vysoká odolnosť voči opotrebovaniu, jeho pevnosť, tvrdosť či odolnosť aj voči vysokým teplotám. Tvrdokov je tak obľúbeným materiálov najmä v priemysle a v rôznych oblastiach, v ktorých sú na materiály, súčasti či rôzne pracovné nástroje či iné zariadenia kladené vysoké nároky.

Z tvrdokovu sú dnes vyrábané rozličné predmety. Medzi najčastejšie využívané patria napríklad takzvané TK, SK plátky čiže vymeniteľné britové doštičky VBD, ktoré sú používané na obrábacích centrách CNC. Ďalej sú to napríklad tvrdokovové vrtáky, tvrdokovové frézy, tvrdokovové závitníky, tvrdokovové špičky či hroty z banských fréz, tvrdokovové matrice, tvrdokové odrezky z drôtovky, vrdokovové prievlaky, tvrdokovové razníky, ale aj tvrdokovové kaly a tvrdokovové obrusy či tvrdokovové špony a rôzne iné tvrdokovové výrobky. Okrem týchto nachádzajú tvrdokovy v priemysle aj mnohé ďalšie využitia.

S výkupom tvrdokovu k lepšiemu životnému prostrediu

Kým vo výrobe sú tvrdokovy veľmi vzácnym materiálom. V momente, kedy sa poškodia, prestanú vykazovať svoje akostné vlastnosti alebo sa opotrebujú, mnoho krát končia na komunálnom smetisku či v prírode, čo je mimoriadne nevhodné.

Príroda tvrdokovy nedokáže spracovať. Naopak, vďaka výkupu tvrdokovov je možné vyzbierať veľké množstvo tvrdokovu, vhodne ho spracovať a následne ho opätovne použiť na výroku nových predmetov a zariadení. Dnes výkup tvrdokovu zabezpečujú viaceré firmy. Vaše kroky by však mali smerovať k overenej, skúsenej a najmä certifikovanej firme zabezpečujúcej výkup tvrdokovu.

Naša spoločnosť ToS KaS Kovovýkup, spol. s r.o. so sídlom v Nemšovej sa už od roku 2003 zaoberá výkupom druhotných surovín, autobatérií, špeciálnych zliatin a výkupom tvrdokovu. Vďaka dlhodobému pôsobeniu v danej oblasti sme získali nie len množstvo cenných skúseností, ale tiež mnoho dodávateľov a spokojných odberateľov. Pre viac informácií nás neváhajte kedykoľvek kontaktovať. Sme tu pre vás.

Rybárska 92 /15 91441 Nemšová
tel.: +421904538515

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888