Viete prečo je výkup autobatérií dôležitý?

Viete prečo je výkup autobatérií dôležitý?

Vedeli ste, že výkup autobatérií je z pohľadu ochrany planéty a životného prostredia mimoriadne dôležitý? Činnosť, ktorá sa môže zdať nepodstatná ma pritom obrovský význam. Najmä v dnešných dňoch, kedy sú klimatické a globálne zmeny pozorované čoraz častejšie je potrebné nezabúdať na správne spracovanie odpadov, najmä na tých nerozložiteľných, medzi ktoré patria aj použité batérie. Výkupu autobatérií by ste mali rozhodne venovať pozornosť.

Výkup autobatérií je dnes dôležitejší ako kedykoľvek predtým

Výkup autobatérií má dnes vysoké opodstatnenie hneď z viacerých dôvodov. Čoraz častejšie je však diskutovaná jeho dôležitosť z ekologického pohľadu. Akýkoľvek výkup odpadov, kovov či tvrdokovov a iných nerozložiteľných či ťažko rozložiteľných materiálov a predmetov je dôležitý. Vďaka výkupu je možné vyzbierať veľké množstvo takýchto materiálov. Tie potom neputujú do komunálneho odpadu, na smetiská či do prírody, ale sú zozbierané na zberných dvoroch a miestach určených výhradne na zber.

Zo zberných dvorov ďalej putujú na špeciálne spracovanie a najčastejšie, pokiaľ je to možné, sú opätovne použité. Ide tak hneď o dvojaké šetrenie. V prvom kroku Nevzniká nadbytočný ťažký odpad a v tom druhom nie je potrebné vyrábať či spracúvať nové materiály ale je možné opätovne použiť už použité. Medzi predmety, ktoré je potrebné odovzdať v špeciálnych zberných surovinách sa radia aj autobatérie, ktoré príroda nedokáže rozložiť a spôsobujú veľkú záťaž či znečistenie.

S výkupom autobatérií k lepšiemu životnému prostrediu

Nie len na Slovensku, ale aj na celom svete je denne vyrábané veľké množstvo autobatérií. Veľké množstvo z nich je následne použité. Po opotrebovaní či pri výmene autobatérií sú neraz nesprávne vyhodené do komunálneho odpadu či ponechané voľne v prírode. Autobatérie sú pritom pre prírodu záťažou, s ktorou si nedokáže poradiť a neraz kontaminujú zeminu či podzemné vody. Hrozbou sú aj pre zvieratá žijúce v prírode a pri ich ponechaní v blízkosti ľudských obydlí sú hrozbou aj pre človeka.

Výkup autobatérií je pritom dnes úplne dostupný a za odovzdanie autobatérií dokonca dostanete zaplatené. Dalo by sa povedať, že ich vyhadzovanie do prírody či na nato neurčené miesta nemá zmysel. Dnes sa o výkup autobatérií starajú špecializované zberné dvory, ktoré sa postarajú o ich správne separovanie, spracovanie, znovu použitie alebo zlikvidovanie. Pre viac informácií o výkupe autobatérií sa obráťte na spoľahlivú spoločnosť.

Naša spoločnosť ToS KaS Kovovýkup, spol. s r.o. so sídlom v Nemšovej sa už od roku 2003 zaoberá výkupom autobatérií, druhotných surovín, špeciálnych zliatin a tvrdokovu. Vďaka dlhodobému pôsobeniu v danej oblasti sme získali nie len množstvo cenných skúseností, ale tiež mnoho dodávateľov a spokojných odberateľov. Pre viac informácií nás neváhajte kedykoľvek kontaktovať. Sme tu pre vás.

Rybárska 92 /15 91441 Nemšová
tel.: +421904538515

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888