Odvlhčovače vzduchu sú prospešné pre vaše zdravie aj interiér

Odvlhčovače vzduchu sú prospešné pre vaše zdravie aj interiér

Prečo sú odvlhčovače vzduchu nevyhnutné? Eliminujú nežiadúcu hodnotu vlhkosti v interiéri, ktorá sa nielenže nepekne podpíše na zariadení domu či bytu, ale aj na zdraví. Spôsobuje totiž vznik nepríjemných a škodlivých plesní. Vedeli ste, že ideálna vlhkosť vzduchu sa pohybuje okolo 40 – 50 %. Pri vyšších hodnotách rozhodne siahnite po odvlhčovači. Ako si ho vybrať a kde ho umiestniť? Dozviete sa v nasledujúcom článku.

Na čo nezabúdať pri zapojení odvlhčovačov vzduchu

Odvlhčovače vzduchu vyberajte s ohľadom na niekoľko charakteristík ako je atraktívny vzhľad, kompaktné rozmery, rýchla manipulácia, tichá prevádzka, nízka hmotnosť, jednoduchá obsluha a nezávislosť na teplote či vlhkosti vzduchu. Medzi dôležité parametre patrí aj odvlhčovacia kapacita, vzduchový výkon a spotreba energie (všímajte si energetickú účinnosť, ktorá by mala byť v dobrom pomere s primeraným výkonom). Rozhodne stavte na odvlhčovače vzduchu s užitočnými doplnkovými funkciami ako zabudovaný vlhkomer, funkcia automatického vypnutia pri dosiahnutí optimálnej vlhkosti, vypnutie pri naplnení nádrže alebo časovač na nastavenie doby, počas ktorej bude odvlhčovač v prevádzke. Odporúčané sú odvlhčovače vzduchu vybavené hydrostatom (senzorom vlhkosti), ktorý zariadenie automaticky vypne pri dosiahnutí požadovanej vlhkosti v miestnosti.

Kam umiestniť odvlhčovače vzduchu

Odvlhčovače vzduchu sa podieľajú na odstránení vlhkosti z interiéru. Bránia tvoreniu plesní aj hrdze. Využívajú sa nielen v domácnostiach, ale aj pivniciach, garážach, sušiarňach či špajzách. Veľkokapacitné odvlhčovače vzduchu nájdu uplatnenie na staveniskách, ale aj v komerčných priestoroch akými sú napríklad galérie, archívy, knižnice, antikvariáty, predajne hudobných nástrojov či rôzne objekty, v ktorých sú uchovávané veci citlivé na vlhkosť, t. j. lieky, drevené a oceľové výrobky, elektronika, papierový tovar a pod. Odvlhčovače vzduchu majú byť vyberané s ohľadom na rozlohu miestnosti. Pri každom zakúpenom zariadení sa má – na obale alebo v priložených pokynoch – nachádzať informácia o veľkosti plochy, pre ktorú je odvlhčovač vhodný. Zapamätajte si, že odvlhčovače vzduchu musia byť umiestnené ďaleko od zdrojov tepla, ideálne na rovnom povrchu v strede miestnosti tak, aby bol z každej strany voľný priestor pre priechod vzduchu. Odvlhčovače vzduchu nielenže odstránia vlhkosť, ale postarajú sa aj o elimináciu nežiadúcich pachov.

Profesionálne odvlhčovače vzduchu s výborným výkonom, vhodné do domácností aj komerčných priestorov, nájdete v ponuke HYRIAK, s. r. o. Zaoberáme sa predajom ručného elektrického aj pneumatického náradia a príslušenstva, kotviacej techniky, brúsnych materiálov, komunálneho náradia aj ochranných pracovných prostriedkov. Taktiež zabezpečujeme záručný a pozáručný servis.

Štúrova 12 97701 Brezno
tel.: +421911576578

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888