Pravidelný servis – cesta k maximálnej životnosti klimatizácie!

Pravidelný servis – cesta k maximálnej životnosti klimatizácie!

Čo všetko by mala servisná kontrola obsahovať? Ako často ju vykonávať? A je vôbec servis klimatizácií naozaj taký dôležitý? Áno! Iba pravidelným servisom zamedzíte vzniku plesní, výskytu baktérií, nepríjemnému zápachu, vyššej hlučnosti a zníženému výkonu jednotky. Ušetríte na účtoch za elektrinu, výrazne predĺžite životnosť klimatizácie a predídete nákladným opravám.

Servis klimatizácií nepodceňujte

Používaním klimatizácií vzniká vlhkosť na výmenníku vnútornej jednotky a to je ideálne prostredie na vznik plesní a množenie baktérií. Tie sa potom veľmi ľahko dostanú do vzduchu. Z klimatizácie by sa takto mohol stať nebezpečný nástroj so zdravotným rizikom, ktorý môže spôsobiť najrôznejšie choroby a alergie. Pokiaľ je klimatizácia znečistená, vzrastá aj spotreba elektrickej energie a samozrejme aj riziko poškodenia celého zariadenia. Takto vzniknutú závadu nemôžete reklamovať, pokiaľ neboli dodržané predpísané intervaly servisnej kontroly od výrobcu. Súčasťou servisnej kontroly je aj kontrola množstva chladiva v zariadení a pravidelná výmena prídavných filtrov. Takúto údržbu je potrebné zveriť do rúk certifikovaným odborníkom.

Ako často je potrebné klimatizáciu kontrolovať?

Počas záručnej doby dodržujte interval servisných kontrol predpísaný výrobcom. Pri nedodržaní vám hrozí neuznanie reklamácie či poistnej udalosti. Bežne sa klimatizácia kontroluje dvakrát za rok. Po uplynutí záruky je potrebné vykonávať kontrolu minimálne raz do roka, vždy skôr ako začne chladiaca sezóna. Pokiaľ však klimatizáciou aj kúrite, odporúčame dodržiavať interval dvoch odborných kontrol za rok. V prípade, že máte klimatizáciu umiestnenú v prašnom prostredí, serverovni, reštaurácii alebo inom podobne namáhanom prostredí, ideálny interval pre servis klimatizácií je štyrikrát ročne. Obstaranie klimatizácie nie je lacnou záležitosťou, preto je potrebné sa o ňu pravidelne starať. Pravidelný servis vám zaručí maximálnu životnosť a správny chod zariadenia.

Spoločnosť Pemont Real s.r.o. zabezpečuje komplexné a profesionálne služby v oblasti klimatizácie a chladenia. Zastrešuje predaj, montáž, údržbu a servis klimatizácie a klimatizačnej techniky. Spoločnosť na trhu funguje už niekoľko rokov a za ten čas sa stále zdokonaľuje vo svojom odbore. Zákazníkom poskytujeme všestranné služby od konzultácie, návrhu až po riešenie na mieru. V prípade záujmu o naše služby neváhajte a kontaktujte nás.!


Horelica 251 02201 Čadca
tel.: +421905661990

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888