Aké výhody ma elektrické vykurovanie podláh?

Aké výhody ma elektrické vykurovanie podláh?

Dnes je na trhu k dispozícii množstvo vykurovacích riešení. A jedným z nich je elektrické vykurovanie podláh, ktoré sa považuje za najspoľahlivejšiu a zároveň aj najefektívnejšiu možnosť. Elektrické vykurovanie podláh ma mnoho výhod, vďaka ktorým je tento spôsob vykurovania podláh ideálne riešenie do väčšiny domácnosti. Dôvody prečo by ste sa mali rozhodnúť pre elektrické vykurovanie podláh je hneď niekoľko. Poďme sa na tieto výhody pozrieť spoločne.

Elektrické vykurovanie podláh a jeho výhody

Podlahové vykurovanie zaručuje lepšie využitie tepla na rozdiel od bežných radiátorov. Preto je elektrické podlahové vykurovanie energeticky efektívnejšia metóda od konvenčného vykurovacieho systému. Rýchla inštalácia a dlhá životnosť vykurovacieho systému je ďalším dôvodom prečo, čoraz viac ľudí dáva prednosť elektrickému vykurovaniu podláh. Navyše, toto riešenie si len veľmi zriedka vyžaduje akúkoľvek formu údržby. Dalo by sa povedať, že ide o bez údržbový vykurovací systém. 

Dizajnové a moderné radiátory stále zaberajú miesto na stene. Výhoda elektrického podlahového kúrenia je v slobode dizajnu, teda pri zariaďovaní vášho bytu nie ste nijako limitovaní. Navyše, všetky systémy podlahového vykurovania vám zabezpečia príjemný teplý pocit, ktorý človek zažíva pri chôdzi na boso po vyhriatej podlahe. Elektrické vykurovanie má aj zdravotné benefity. Podlahové kúrenie znižuje cirkuláciu vzduchu, takže v ovzduší sa bude znášať menej prachu, čo ocenia hlavne alergici.  

Spôsob elektrického vykurovania podláh

Aby ste si vedeli zvoliť ideálny spôsob elektrického vykurovania podláh, je najprv potrebné sa s týmto dostupným riešením oboznámiť. Elektrické vykurovanie podláh je možné realizovať pomocou vykurovacej fólie, vykurovacích vodičov a vykurovacej rohože.

Vykurovacia fólia je vlastne tenký infračervený elektrický ohrievač, ktoré sú dodávané v rôznych šírkach. Tieto moderné vykurovacie fólie je možné inštalovať do mokrých aj suchých miestnosti, bez ohľadu na umiestnenie nábytku. Dnes sú vykurovacie fólie dostupné vo viacerých výkonoch, a to od 110w až po 400w na meter štvorcový.

Vykurovacie vodiče sú cenovo dostupná alternatíva elektrického vykurovania podláh pre vykurovanie kúpeľni, kuchýň, predsiení a iných vstupných miestnosti bytu alebo domu. Vykurovacie vodiče sú špeciálny druh flexibilného kábla, ktorý sa jednoducho rozmiestni a zaistí po miestnosti. Jeho veľkou výhodou je aj jednoduchá inštalácia.

Vykurovacie rohože sú veľmi tenké a vďaka svojmu dizajnu aj veľmi odolné. Vykurovacie rohože majú dlhú životnosť a bezproblémovú prevádzku. Využívajú sa na priame ohrievanie miestnosti pod porcelánovou, keramickou alebo pod kamennou dlažbou.

Rozhodli ste sa pre elektrické vykurovanie podláh, ale neviete, ktorý spôsob realizácie je pre vás ideálny? Profesionáli s Inovakúrenie vám ochotne poradia a odporučia ideálne riešenie pre vás byt alebo dom. Pretože elektrické podlahové kúrenie je dobrým riešením pre vás aj váš domov.

Košická 3 04501 Moldava nad Bodvou
tel.: +421940603603

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888