Niekto to rád horúce alebo kedy siahnuť po tepelnej tlačiarni?

Niekto to rád horúce alebo kedy siahnuť po tepelnej tlačiarni?

Na akom princípe funguje tepelná tlačiareň sa dá vytušiť už z jej názvu. Na prenos farby z farbiacej pásky sa využívajú vysoké teploty. Tento spôsob priemyselného značenia sa používa v potravinárstve, automobilovom priemysle aj v stavebníctve. Bývali doby, kedy sa etikety lepili všemožne zložito a ručne. Dnes už sa tlačia priamo na obalový materiál práve pomocou tepelných tlačiarní. Obalový dizajn sa stáva strategickým nástrojom značiek.

Tepelné tlačiarne na výrobné a expiračné štítky

Tepelné tlačiarne výrobných a expiračných štítkov vytlačia pomocou termotransférových pások a ručne nastaviteľnej tlačovej hlavy s priamym ohrevom na rôzne typy sáčkov, vriec, do kože či priamo na papier vami zvolenú sériu znakov. Tepelné tlačiarne sú vhodné predovšetkým na sáčky s kovovou vrstvou a sáčky s väčšou hrúbkou, u ktorých nehrozí spečenie v mieste tlače s tlačovou hlavou. U tenších vrecúšok môže pri vyššej teplote dôjsť k zvareniu dvoch vrstiev. Nastavenie teploty sa vykonáva pomocou otočného potenciometra. Tlačiť je možné len na prázdne vrecká alebo na okraje sáčkov, ktoré sú dlhšie ako 4cm. Pritlačením tlačovej hlavy k plnému vrecku dochádza k rozdrveniu obsahu a odtlačok by vplyvom nerovnosti plochy nebol úplný.

Odlíšte sa obalom, ktorý predáva na prvý pohľad

Jednoduchý obalový dizajn spojený s recyklovateľnými obalovými materiálmi je kombinácia úspechu mnohých produktov. Nemusíte ponúknuť zložitý obalový dizajn, aby zákazníkov zaujal. Menej je niekedy viac a jednoduchosť obalu poskytuje priestor pre vyniknutie samotného produktu. Nezabúdajte, že obal reprezentuje nielen tovar, ale aj účel a smerovanie jeho značky. Obalovým dizajnom posúvame produkty na vyššiu úroveň, správny obal je silným impulzom pre zákazníkov a dôležitou investíciou do brandu. Niektoré tepelné tlačiarne sú predurčené špeciálne na potlač papierových krabíc a plastových sáčkov. Vyznačujú sa ostrou tlačou, ktorá rýchlo schne, nelepí sa a má dobrú priľnavosť. Môžu tlačiť znaky na tenký kartón, papier, kožu, plastovú a hliníkovú fóliu a to buď manuálne alebo automaticky.

Spoločnosť ROMAX RK, s.r.o. sa zaoberá predajom obalových materiálov, obalovej techniky a servisom. Vďaka dlhoročným skúsenostiam a spokojným klientom naše meno získalo silné zázemie na slovenskom trhu, prezentujúce kvalitu a spoľahlivosť. Okrem predaja a servisu sme vám k dispozícii taktiež s poradenskými službami, návrhom či výberom správnych produktov. Radi vás pozveme do našej showroom predvádzacej miestnosti, kde vám názornou ukážkou predvedieme spôsob fungovania jednotlivých baliacich strojov. Skvelá cena a kvalita je našou zárukou vašej spokojnosti, ku každému zákazníkovi pristupujeme individuálne. V prípade akýchkoľvek otázok neváhajte a kontaktujte nás!


Beňovského 5387 /3 90501 Čáčov
tel.: +421911984683

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888