Čo vieme o balení alebo páskovaní tovaru?

Čo vieme o balení alebo páskovaní tovaru?

Batériové páskovacie strojčeky sa používajú v obalovej technike na rad technologických postupov - na uzatváranie prepravných obalov alebo spevnenie ich uzáverov, na stabilizáciu a fixáciu produktov či ich skupín do kompaktných celkov, na zväzkovanie kusového tovaru. Páskovanie sa využíva aj pri bezpečnom uzavretí tovaru, pri fixácii tovaru na palete, skrátka všade tam, kde nie je možné použiť stretch fóliu.

Ako vybrať správnu pásku do batériových páskovačov?

Pri rozhodovaní výberu pásky, ktorá by mala byť použitá pri balení vášho tovaru si skúste odpovedať na otázky, či je náklad ťažký a stabilný, či bude cestovať dlhšiu vzdialenosť a či bude pri preprave k adresátovi prebiehať jeho prekládka viackrát. Ak sú všetky odpovede na tieto otázky „áno“, správnou voľbou môže byť pre vás PP alebo PET viazacia páska. Plastové pásky sú ale vhodnejšie na ľahší náklad, sú dostupné v rôznych šírkach, dĺžkach a polyméroch. Ponúkajú možnosť predĺženia, ale ich nevýhodou je, že sa môžu pri neprimeranom náklade roztrhnúť. Napriek tomu sú pri balení najlepšou alternatívou oceľových pások. Páskovanie nám uľahčujú batériové páskovacie strojčeky s dotykovým ovládacím panelom, signalizáciou zarovnania pásky a výkonom až 800 úväzkov na 1 nabitie.

Aplikácia plastovej viazacej pásky v praxi

Viazacie pásky prešli vývojom spolu s vývojom obalovej techniky. Najlepšie a najpoužívanejšie viazacie pásky sú oceľové a plastové. Každá z nich má svoje výhody a nevýhody, takže je dôležité rozhodnúť sa správne, ktorá viac vyhovuje vašim potrebám. Ak ste sa rozhodli pre plastové viazacie pásky, je dobré poznať výhody batériových páskovačiek. Kvalitné batériové páskovacie strojčeky sú známe svojou trvanlivosťou a návratnosťou, nakoľko sú vyrobené z vysoko kvalitných materiálov. Hlavnými výhodami sú signalizácia zarovnania pásky, premenná rýchlosť napínania, dotykový ovládací panel pre jednoduchšie nastavenie parametrov, jednoduchá údržba a čistenie strojčeka. Citlivé páskovanie bez nebezpečenstva poškodenia obalu páskou je využívané hlavne v potravinárstve a ľahkom priemysle.

Spoločnosť ROMAX RK, s.r.o. sa zaoberá predajom obalových materiálov, obalovej techniky a servisom. Vďaka dlhoročným skúsenostiam a spokojným klientom naše meno získalo silné zázemie na slovenskom trhu, prezentujúce kvalitu a spoľahlivosť. Okrem predaja a servisu sme vám k dispozícii taktiež s poradenskými službami, návrhom či výberom správnych produktov. Radi vás pozveme do našej showroom predvádzacej miestnosti, kde vám názornou ukážkou predvedieme spôsob fungovania jednotlivých baliacich strojov. Skvelá cena a kvalita je našou zárukou vašej spokojnosti, ku každému zákazníkovi pristupujeme individuálne. V prípade akýchkoľvek otázok neváhajte a kontaktujte nás!


Beňovského 5387 /3 90501 Čáčov
tel.: +421911984683

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888