Monitorovanie potrubia odhalí aj skryté problémy v kanalizácii

Monitorovanie potrubia odhalí aj skryté problémy v kanalizácii

Monitorovanie potrubia určí presný stav, v ktorom sa nachádza váš odpadový systém. A to použitím špeciálnej sondy s kamerou vloženou do potrubia. Jej úlohou je nahrávať záznam, ktorý približuje aktuálnu situáciu v kanalizácii a zároveň identifikuje miesta vzniku poruchy. Monitorovanie potrubia odhalí problémové miesto a zároveň napomôže určiť presnejší a efektívnejší postup odstránenia prekážky, ktorá bráni dobrému fungovaniu kanalizácie.

Monitorovanie potrubia napovie, čo sa deje vo vnútri

Včasné monitorovanie potrubia predstavuje hodnovernú diagnostiku, na základe ktorej je možné špecifikovať problémy v kanalizačnom systéme. Odhalí aj nepatrné príznaky rôznych poškodení (praskliny, korózia) a detekuje miesta spôsobujúce opakované poruchy a upchávanie. Je zrejmé, že monitorovanie potrubia eliminuje riziko výskytu havarijných situácií v odpadovom systéme. Taktiež znižuje mieru realizácie krtkovania či čistenia odpadov a zároveň predlžuje životnosť kanalizácie. Monitorovanie potrubia sa odporúča hneď, ako si všimnete, že kanalizácia nefunguje správne – že voda z drezu či vane odteká pomaly, že z odtoku sa šíri divný zápach a pod. Monitorovanie potrubia by sa malo vykonávať preventívne, aby ste vždy mali čo najlepšiu predstavu o stave vášho kanalizačného systému. Veď už neraz pomohlo odhaliť  množstvo skrytých problémov, ktoré sa našťastie ešte nestihli naplno prejaviť. Monitorovanie potrubia vám teda ušetrí značnú časť peňazí. Zaiste uznáte, že je lepšie (a lacnejšie) odhaliť problém ešte v zárodku a nie až keď sa naplno prejaví.

Vďaka monitorovaniu potrubia už žiadne odhady

Monitorovanie potrubia je overený spôsob, ako sa vyhnúť nákladným rozkopávkam stien či dvora. Už nemusíte tipovať, kde asi nastal problém, keďže táto užitočná technológia vám poskytne detailný a reálny pohľad do vnútra celého odpadového systému. Samozrejme, vždy stavte na odborníkov, ktorí sa vyznajú. Na monitorovanie potrubia by ste rozhodne nemali zabudnúť pri kúpe nehnuteľnosti. Je totiž pomerne bežné, že predajcovia sa snažia reálny stav odpadového systému utajiť. Buďte predvídaví a nedopusťte, aby ste po kúpe domu museli dodatočne a už na vlastné náklady riešiť opravu kanalizácie či vodoinštalačné práce. Je dôležité vyzdvihnúť ešte jeden aspekt monitorovania potrubia, a to určenie jeho presnej trasy (trasovanie potrubia). Túto informáciu oceníte v prípade rekonštrukcie či opráv v kanalizácii, ako aj v jej okolí (napríklad prerábanie dvora a pod.). Monitorovanie potrubia teda určí presné miesto, kde je potrebné začať s výkopovými či inými prácami. Opäť ušetrí vaše peniaze aj čas.

Potrebujete lokalizáciu či monitorovanie potrubia? Stavte na skúsených odborníkov z HV-VAS, s. r. o. Zabezpečíme prebíjanie a krtkovanie upchatého potrubia i stúpačiek, ako aj prečisťovanie hlavnej kanalizácie. Používame najmodernejšiu techniku, ktorá si poradí s takmer každou prekážkou. Pôsobíme v rámci celého východného Slovenska. Havarijná služba nostop.

Porubská 683 09303 Vranov nad Topľou
tel.: +421908580291

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888