Prečo a ako vyčistiť odpad?

Prečo a ako vyčistiť odpad?

Upchatý odpad v domácnosti je pomerne častým problémom, s ktorým sa môžete stretnúť v kuchyni, v kúpeľni aj na WC. Najčastejšie sa prejavuje pomalým odtokom vody a ak ponecháte upchatý odpad dlhšiu dobu, nemusí voda odtekať vôbec. Domácnosťou sa následne šíri zápach z odpadu a nezostáva nič iné, len sa pustiť do čistenia vodovodných rúrok.

Kedy je vhodné mechanické čistenie odpadu - krtkovanie

Špecializované firmy disponujú mechanickými aj strojnými prostriedkami, ktoré rýchlo vyriešia zložitú a nepríjemnú situáciu, ktorou nepriechodné odpadové rúrky určite sú. U bežných domácich patálií s odpadmi, ako je upchatý záchod, stúpačka či kuchynský odpad, vystačí privolaný profesionál s mechanickými postupmi. Obvykle pomôže dlhá, ale tenká oceľová pružina. Aby prenikla ďaleko do potrubia, musí sa s ňou energicky otáčať – krtkovať. Ručne je to dosť namáhavé, preto sa niekedy používa elektromotor s mechanickou spojkou. Zakončenie pružiny tvorí nasadená navádzacia hlava, prípadne čistiaci nástroj. Ak je prekážkou mäkká upchávka, tento nástroj naruší povrch a uľahčí jej odstránenie. Nefunkčná časť potrubia sa opäť spriechodní. Takýto zákrok vyrieši situáciu tam, kde je náročne sa dostať s objemnejším zariadením na strojné čistenie.

Výhody krtkovania, čistenia odpadov a potrubia

Krtkovanie sa vykonáva elektromechanickým strojom. Ide o spôsob čistenia na základe rotačnej špirály s možnosťou nadpájania do rôznej dĺžky, ktorá je potrebná v danej situácii. Výhody krtkovania spočívajú v meniteľných nadstavcoch. Pri krtkovaní sa využívajú frézovacie, kĺbové, hladké a vyťahovacie nadstavce. Tento spôsob čistenia je určený tam, kde sa nedá využiť vysokotlakové čistenie, napríklad tam, kde hrozí vytopenie domácnosti. Súčasťou čistenia odpadu býva zápach z vyplavených splaškov a neporiadok. Jednou z najväčších výhod krtkovania je, že nehrozí riziko vyplavenia splaškov v interiéry. Výhodou ohybnej pružiny a možnosti vymieňať nadstavce a hroty je aj to, že dokáže vyčistiť aj potrubia, ktoré majú menší priemer. Nové moderné umývadlá, vane, sprchové kúty či drezy vyzerajú dizajnovo a pekne, ale pri upchatej kanalizácii nastáva problém s priemerom potrubia. Krtkovanie tento problém zvládne!

UPP s.r.o. je spoločnosť, ktorá sa zaoberá čistením odpadov a kanalizácie, trasovaním potrubia, odčerpávaním vody zo zatopených priestorov, opravou a výmenou kanalizačného potrubia, rekonštrukciou kanalizačného potrubia. Naši vyškolení a overení pracovníci sa postarajú o maximálnu kvalitu, výkon a diskrétnosť pri realizácii čistiacich prác. V rámci komplexných služieb pre vás zabezpečíme krtkovanie, monitoring a trasovanie kanalizácie aj preventívne čistenie. Po vzájomnej dohode pre vás na základe dohovoru a obhliadky radi vypracujeme plán postupu a cenovú ponuku. V prípade záujmu nás kontaktujte.


Veľkomoravská 2176 /50 91105 Trenčín
tel.: +421948770501

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888