Priebeh rekonštrukcie bytu nebýva jednoduchý. Na čo všetko sa treba pripraviť?

Priebeh rekonštrukcie bytu nebýva jednoduchý. Na čo všetko sa treba pripraviť?

Pustiť sa do rekonštrukcie chce nielen financie a čas, ale najmä veľkú dávku trpezlivosti. Poctivá príprava však aj v tomto prípade zohráva veľkú rolu. Od prvotnej myšlienky o rekonštrukcii až po finálne zariaďovanie interiéru pretečie veľa vody. S prípravou, jasnou predstavou, potrebnou dokumentáciou a najmä šikovnými majstrami vo svojom odbore, môže priebeh rekonštrukcie ubehnúť rýchlo a hladko.

Príprava na rekonštrukciu

Rekonštrukcie sprevádza množstvo úkonov, ešte pred tým, než sa vôbec začne. Ak uvažujete nad zmenou dispozície bytu, je dobré prizvať si na to statika. Ten vám povie, ktoré steny sú nosné, a ktoré môžete zmeniť či zbúrať. Pripraví statický posudok, na základe ktorého môžete začať s rekonštrukciou. Môžete si tiež prizvať interiérového architekta, ktorý vám poradí s náročnejšími úkonmi, akou je napríklad zmena jadra či prístavba novej prepážky. Navrhnuté zmeny prepážok by ste následne mali nahlásiť miestnemu stavebnému úradu. Pri menších zmenách stačí len ohlásenie, pri väčších zásahoch budete potrebovať stavebné povolenie.

Rekonštrukcia pod taktovkou remeselníkov

Pri plánovaní by ste okrem cenovej kalkulácie mali mať premyslené koho chcete na rekonštrukciu osloviť. Vybrať si kvalitných remeselníkov je jedna z najdôležitejších úloh, ktorá rekonštrukcie sprevádza. Správnym výberom predídete predraženiu, časovému sklzu, nekvalitnému výsledku a frustrácii. Môžete si nájsť remeselníkov živnostníkov, ktorí sú často lacnejší. Výzvou tejto voľby je však časový harmonogram. Remeselníci patriaci pod firmu na seba plynulo nadväzujú a práce tak postupujú rýchlejšie. Rekonštrukcie zabezpečuje aj firma WellStav s.r.o., ktorá má za sebou vykonaných množstvo stavebných prác.

Začiatok rekonštrukcie

Posledným krokom pred začatím samotnej rekonštrukcie by malo byť oznámenie vašim susedom, aby sa pripravili na hluk a prašnosť počas nasledujúcich týždňov. Po všetkých týchto úkonoch konečne prichádzajú búracie práce, čistiace práce, výmena elektrických rozvodov, výmena okien, rozvod plynu a vodoinštalácia. Nasleduje nahodenie omietok, stolárske a obkladačské práce, dlažba, elektromontážne práce, osadenie dverí a zárubní, či maliarske práce. Všetky úkony na seba nadväzujú, preto je dobré vybrať si nato zručných a spoľahlivých majstrov. Záverom rekonštrukcie prichádza príjemnejšia časť a to zariaďovanie nového interiéru nábytkom.

WellStav s.r.o. zabezpečuje stavebné práce - rekonštrukcie domov a bytov, výstavby rodinných domov, zemné práce, pokrývačské práce, maľovky, zatepľovanie, nátery fasád, murárske práce či dlažby. Firma sa venuje aj kamenárstvu pod menom Kamenárstvo Detva. V tejto oblasti sa špecializuje na cintorínsku architektúru - výrobu pomníkov a urnových hrobov, ako aj výrobu a montáž hrobiek či výrobu rámov, obkladov a krycích dosiek. Zabezpečí kompletné vyhovenie hrobu od základu po pomník, pričom používa kameň od renomovaných výrobcov. V rámci svojich kamenárskych služieb firma vie taktiež zabezpečiť renováciu staršieho hrobu alebo pomníku.

Piešť I. 323 96212 Detva
tel.: +421903162933

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888