Výroba sáčkov – základ balenia potravín a iných výrobkov

Výroba sáčkov – základ balenia potravín a iných výrobkov

Výroba sáčkov patrí k nevyhnutým aspektom mnohých výrobní a skladov v rámci baliaceho procesu. Najčastejšie sa sáčky vyrábajú z polyetylénu a polypropylénu a ich variantov. Používajú sa najmä na balenie produktov, pri ktorých je dôležitá vizualizácia zabaleného výrobku, teda jeho neskreslené videnie. Možno spomenúť potraviny (pečivo, ovocie, zelenina), textil a pod.

Výroba sáčkov z HDPE a LDPE fólie

Medzi najrozšírenejšie patrí výroba sáčkov z HDPE (vysokohustotný polyetylén) a LDPE fólie (nízkohustotný polyetylén). Polyetylenové fólie (zjednodušene povedané mikotén) patria medzi lacné alternatívy balenia, ich hrúbka sa štandardne pohybuje okolo 8 – 15 mikrometrov. Obľúbená je výroba sáčkov z HDPE fólie vo verzii bloku, rolky alebo vyťahovacej formy, ktoré bežne nachádzate v supermarketoch, obzvlášť pri potravinách. Výroba sáčkov z LDPE fólie (ľudovo nazývaná aj igelit) je určená nielen pre potravinárske, ale aj nepotravinárske produkty. Takéto sáčky sú pomerne pevné, aj keď ich hrúbka je zvyčajne len 0,03 – 0,06 mm. Výroba sáčkov vysokej kvality si žiada prvotriedne materiály a dôslednú systematickú prácu. Iba tak je zaručený výsledok vo forme pevného, pružného a odolného sáčku, ktorý je schopný ochrániť daný produkt pred vonkajšími vplyvmi a ktorý je aj vodotesný a vzduchotesný. Pozitívum je, že výrobcovia fólií z HDPE a LDPE materiálov dbajú na maximálnu recyklovateľnosť svojich výrobkov.

Výroba sáčkov napreduje

Súčasná výroba sáčkov je typická produkciou obalových materiálov, ktorý zabezpečí výbornú fixáciu produktu a zároveň ho chráni pred vlhkosťou, prašnosťou a do istej miery aj pred mechanickým či dokonca chemickým poškodením – obzvlášť v porovnaní s kartónovým obalom (ktorý znemožňuje vizuálnu kontrolu zabaleného produktu). Medzi ďalšie pozitíva sáčkov z HDPE a LDPE fólie patrí aj bezzápachovosť a dobrá priliehavosť. Viete, ako rozoznáte HDPE fóliu od LDPE fólie? Výroba sáčkov z HDPE fólie produkuje mikroténové vrecká charakteristické šušťaním. Zvyčajne sú matné. Taktiež sa vyznačujú dobrou pevnosťou, zdravotnou nezávadnosťou a sú bez zápachu. Na záver ešte druhá jednoduchá otázka – viete, prečo výroba sáčkov už roky napreduje? Dôvodom je všestrannosť a univerzálnosť sáčkov, ako aj neustály rast množstva a rozmanitosti produktov. Platí teda priama úmera – viac výrobkov sa rovná viac spotrebovaných sáčkov.

Medzi overených výrobcov HDPE a LDPE fólie a jej výrobkov z čistých materiálov alebo z regranulátov patrí spoločnosť R-plast so sídlom v Kolonici na východnom Slovensku. Taktiež vyrábame aj obálky pre kuriérske spoločnosti a stretchfóliu. Neváhajte nás kontaktovať v prípade akýchkoľvek otázok či záujmu o spoluprácu.

163 06761 Kolonica
tel.: +421948428016

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888