Výroba plastových obálok a jej dôležitosť

Výroba plastových obálok a jej dôležitosť

Výroba plastových obálok pokrýva potreby firiem aj domácnosti. Dôvod je prostý. Plastové obálky v súčasnosti patria medzi najpoužívanejšie obaly pre mnohé produkty a tovary, keďže vynikajú pevnosťou a odolnosťou. Nielenže slúžia ako ochrana pred znečistením, ale aj pred poškodením (najmä vlhkosťou, prachom a ostatnými externými faktormi). Dôležitou súčasťou obálok je kvalitné nepriedušné uzavretie.

Rozmanitá výroba plastových obálok

Výroba plastových obálok je obzvlášť žiadaná v prípade pôšt a kuriérskych služieb, kde tvorí neodmysliteľnú súčasť bezpečného doručenia zásielok. Aktuálne umožňuje výroba plastových obálok produkciu priehľadných (transparentných) a čiastočne priehľadných obálok, ktoré slúžia na pomerne ľahkú identifikáciu zabaleného tovaru. Takéto obálky však nie sú vhodné v prípade, ak do nich chcete umiestniť diskrétny tovar. Z toho dôvodu sa výroba plastových obálok rozšírila o nepriehľadné obálky. Sú garanciu anonymizácie zásielok, čiže nikto nepovolaný nezistí obsah zásielky, keďže je znemožnená akákoľvek vizualizácia obsahu. Výroba plastových obálok myslí aj na krehkejšie a jemnejšie zásielky, a preto zahŕňa aj tzv. bublinkové obálky. Ide o spojenie plastovej obálky s vnútrom z bublinkovej fólie, ktorá lepšie ochráni práve krehkejší tovar (slúži ako akýsi mantinel).

Výroba plastových obálok a ich vlastnosti

Plastové obálky sú už niekoľkoročným trendom v oblasti expedície zásielok (kamenných predajniach aj e-shopoch), kde postupne nahrádzajú kartóny. V porovnaní s nimi sú plastové obálky ľahšie, pružnejšie pri manipulácii, lepšie skladovateľné, nezaberajú toľko miesta, nepremokajú a ani sa nekrčia. Je veľmi ťažko roztrhnúť ich a navyše sú aj lacnejšie, čiže ušetríte. Súčasná výroba plastových obálok produkuje vo väčšine prípadov obálky vyrobené z recyklovateľných materiálov. Je zameraná na produkciu obálok vyznačujúcich sa niekoľkými úžitkovými vlastnosťami. Kľúčovým parametrom je pevná hrúbka obálok pre dobrú ochranu tovaru ukrytého v obálke. Dobrá výroba plastových obálok myslí aj na silný lepiaci pásik/lepiacu pásku, ktoré zabránia neoprávnenému otvoreniu obálky. Pretože ak by niekto takúto obálku otvoril, tak ju nenávratne poškodí – a teda by bolo na prvý pohľad zrejmé, že niekto nepovolaný sa do nej pokúšal dostať. Výroba plastových obálok má jeden cieľ – produkovať obálky pre perfektné zabalenie tovaru, ktorý bude dostatočne chránený pevným a odolným obalom.

Výroba plastových obálok, ale aj HDPE a LDPE fólie (a ich výrobkov z čistých materiálov alebo z granulátov) patria medzi hlavné činnosti spoločnosti R-plast. Garantujeme výrobnú kvalitu, pevnosť a odolnosť našich produktov. Samozrejmé sú výborné ceny. Pre viac informácií nás kontaktujte. Sídlime v Kolonici na východnom Slovensku, avšak naši klienti a obchodní partneri pochádzajú z celej krajiny.

163 06761 Kolonica
tel.: +421948428016

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888