Stretchfólie ako nevyhnutnosť pri balení vo firmách aj domácnostiach

Stretchfólie ako nevyhnutnosť pri balení vo firmách aj domácnostiach

Stretchfólie, ang. stretch – ťahať sa, slúžia najmä k baleniu rozličných produktov. Využívajú ich nielen firmy (najčastejšie na ručnú fixáciu a balenie tovaru na paliet), ale aj domácnosti (ochrana nábytku pri sťahovaní a pod.). Stretchfólie sú špecifické v tom, že jedna ich strana je dokonale hladká a druhá úžasne lepivá, čiže dokonale priľne ku každému predmetu.

Stretchfólie a ich vlastnosti

Stretchfólie majú niekoľko úžasných vlastností ako nízka hmotnosť, vysoká odolnosť a elasticita, avšak najúžasnejšia je tá, že držia samé od seba, teda nie je potrebné ich dodatočné upevnenie lepiacou páskou či lepidlom. Najlepšie je, že po odstránení stretchfólie sa nemusíte obávať nepríjemných či neestetických lepivých stôp. Ďalšou charakteristikou, ktorou sa stretchfólie vyznačujú, je prieťažnosť. Výborne sa naťahujú. Najlepšiu fixáciu a obalenie predmetu dosiahnete pri maximálnom naťahovaní fólie pri ovinovaní. Stretchfólie majú okrem vynikajúcej priľnavosti a prieťažnosti ešte jednu špecifikáciu – netrhajú sa. Aj preto sú neodmysliteľnou súčasťou ochrany tovaru či fixácie balíkov na paletách. Zabránia nielen ich samovoľnému pohybu, ale aj znečisteniu, odretiu či inému poškodeniu. Navyše ich chránia pred vonkajšími faktormi ako prach, zápach či vlhkosť, ktoré môžu preniknúť k tovaru a tým ho poškodiť či inak znehodnotiť. Tmavé stretchfólie sú často využívane aj pri anonymizácii zásielok. Obľúbené sú transparentné stretchfólie, ktoré umožňujú kontrolovať obsah zabaleného nákladu či tovaru bez potreby pretrhnutia fólie.

Ako môžete využiť stretchfólie v domácnosti

Stretchfólie majú okrem priemyselného aj domáce využitie. Sú neoceniteľnými pomocníkmi pri sťahovaní. V tomto prípade poslúžia ako výborný obal pre nábytok a iné pevné (pozor, nie krehké) predmety, čím minimalizujú riziko jeho poškriabania, odretia či rozbitia. Navyše si poradia aj s balením, resp. obaľovaním predmetov a objektov s atypickými tvarmi. Stretchfólie sa vám taktiež zídu na zabalenie kufrov do lietadla či autobusu. Eliminujete riziko podstrčenia nelegálneho tovaru do vašej batožiny, keďže zipsy a iné otvory kufra pevne obalia stretchfólie. Navyše chránia aj vonkajšok kufra pred znečistením. Veď nie nadarmo sú služby balenia kufrov bežnou službou, ktorú nájdete na mnohých letiskách po celom svete. Samozrejme, tam si za to musíte zaplatiť. Stretchfólie, ktoré si zakúpite domov vám teda môžu ušetriť nejaké to euro. Medzi najpredávanejšie patria ručné stretchfólie v priehľadnej a čiernej farbe, navinuté na ľahkej dutinke.

Stretchfólie, HDPE a LDPE fólie a ich výrobky z čistých materiálov alebo z regranulátov vyrába spoločnosť R-plast. Našu výrobu prispôsobujeme podľa potrieb našich zákazníkov. Pridajte sa k nim aj vy. Kontaktujte nás pre viac informácií.

163 06761 Kolonica
tel.: +421948428016

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888