Odvetrané fasády a ich výhody

Odvetrané fasády a ich výhody

Dnes už má fasádu skoro každá budova, ale odvetrané fasády sú pojem, ktorý naberá na sile. Je to moderný spôsob inštalácie špeciálneho druhu fasády, ktorý svojim majiteľom prináša množstvo výhod a benefitov. Aký je rozdiel medzi klasickou fasádou a odvetranou fasádou? Koľko výhod okrem úspory energie prinášajú odvetrané fasády? Je to inovatívny spôsob v stavebnej oblasti alebo len iný druh fasády? Povieme si v článku.

Čo sú to odvetrané fasády?

Fasáda je v jednoduchom ponímaní plášť budovy, ktorého úlohou je chrániť celý objekt pred poveternostnými podmienkami. Fasádu majú skoro všetky budovy. Výnimku tvoria iba veľmi staré objekty, ktoré sa stavali v dobách dávno minulých. Keď sa však rozprávame o pojme fasáda stále viac môžeme počuť aj pojem odvetrané fasády. Čo sú to tie odvetrané fasády a aký je rozdiel medzi klasickou a odvetranou fasádou? Klasická fasáda sa aplikuje priamo na objekt. Pod pojmom odvetraná fasáda rozumieme, že ide o druh fasády s predsadeným fasádnym plášťom, ktorý je od murovanej vonkajšej steny stavby oddelený vzduchovou medzerou. Táto vzduchová medzera umožňuje efektívne odvetrávanie celej budovy. To samozrejme so sebou prináša množstvo výhod.

Výhody odvetranej fasády

Odvetraná fasáda je budúcnosť pri výstavbe akýchkoľvek stavebných projektov. Stále častejšie sa používa pri výstavbe veľkých aj malých stavebných projektov. Medzi jej najväčšie výhody patrí prevencia proti vlhkosti a optimálne udržiavanie teploty. Je úplnou samozrejmosťou, že má dlhú životnosť, jednoduchú inštaláciu a údržbu. Okrem iného každý majiteľ ocení úsporu energie, ktorú vďaka odvetranej fasáde získa. Má skvelú zvukovú izoláciu a veľmi moderný vonkajší dizajn. Zloženie odvetranej fasády nie je žiadna komplikovaná veda.

Má svoj podklad, ktorý môže tvoriť tehla, betón či pórobetón. Na izoláciu sa väčšinou používa minerálna vlna. Čo je na celom procese najzaujímavejšie je práve obklad, ktorý má rozsiahle možnosti. Môžete použiť množstvo materiálov, ako napríklad drevo, kameň, sklo, keramiku, kov, plast, ale aj laminát. Priestor na kvalitu materiálov je naozaj široký. Môžete mať nízko energetickú stavbu vyrobenú z materiálov, ktoré šetria energiu aj spotrebu. A, čo viac, ešte aj vyzerajú esteticky a moderne. Dnes už naozaj nie je nič nemožné, keď viete ako na to.

Na odvetrané fasády si však vyberte odborníkov z Optimmus, ktorí sa špecializujú na tento druh fasád. Roky skúseností a kvalitných referencií vás presvedčia o skutočnej kvalite, ktorú pracovníci Optimmus prinášajú vo svojej práci.

Karpatské námestie 10 83106 Bratislava III
tel.: +421905789739

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888