Autožeriavy – neodmysliteľná súčasť pri väčších i menších stavebných projektoch

Autožeriavy – neodmysliteľná súčasť pri väčších i menších stavebných projektoch

Autožeriavy, teda nákladné automobily vybavené žeriavom, sú vozidlá slúžiace na zdvíhanie a prenos objemných, ťažkých a veľkých objektov. Sú neodmysliteľnou súčasťou mnohých (architektonicky viac i menej náročných) montážnych a stavebných projektov. Pretože sú to práve autožeriavy, ktoré výraznou mierou prispievajú k zjednodušeniu a urýchleniu stavebných prác, a teda aj k ich ukončeniu podľa plánu. Prečo sú autožeriavy výbornými pomocníkmi?

Autožeriavy a ich výhody

Autožeriavy disponujú výbornými úžitkovými vlastnosťami ako veľký dosah a nosnosť. V niektorých prípadoch sú autožeriavy – vzhľadom na priestor – jedinou možnosťou realizácie. Možno spomenúť práce v úzkych uliciach alebo miesta realizácie, na ktorých sú objekty príliš blízko seba, a teda nie je možné použitie mohutnejšej strojovej techniky (ktorá síce môže mať taktiež zdvíhacie rameno, ale v porovnaní s autožeriavom potrebuje väčší priestor). Autožeriavy vynikajú svojou flexibilitou, a preto je možné ich použite aj na relatívne menších plochách s obmedzenejším priestorom. Je dôležité spomenúť ešte jednu obrovskú výhodu, ktorou autožeriavy disponujú – a tou je úžasná mobilita. Dokážu sa bez problémov pohybovať po celom stavenisku. Na porovnanie – statický žeriav je lokalizovaný na konkrétne miesto, vežový žeriav síce môže mať koľajovú dráhu, ale aj tak sa nedostane do každého priestoru, čiže je žiadané jeho náročné presťahovanie. Pomyslenými víťazmi sú teda bez akýchkoľvek pochýb autožeriavy.

Autožeriavy si môžete aj prenajať

Už bolo spomenuté, že autožeriavy sa vyznačujú výbornou nosnosťou, čiže zvládnu presun ťažkých predmetov. Ich nápravový systém v kombinácií s dobrým hydraulickým výkonom zabezpečí, že takéto predmety budú bez akýchkoľvek ťažkostí dopravené aj do veľkých výšok. Autožeriavy sú totiž vybavené teleskopicky vysúvateľným ramenom. O stabilitu vozidla sa postarajú vysúvacie podpery, čiže nehrozí riziko prevrhnutia auta či poškodenia pneumatík alebo inej časti. Je zrejmé, že autožeriavy sú pomerne drahé, a preto je čoraz častejšou voľbou prenájom autožeriavov. Bez ohľadu na to, či ide o dlhodobejšie práce, alebo len jednorazovú spoluprácu. Navyše si nemusíte robiť starosti s uskladnením, so servisovaním a ostatnými (finančne i časovo náročnejšími) úkonmi. V prípade potreby zvyknú firmy-prenajímatelia ponúknuť aj skúsených pracovníkov, ktorí sa postarajú o obsluhu. Tak získate 2 v 1 – teda nielen kvalitný stroj, ale aj vyškolenú pracovnú silu, ktorá je zárukou spoľahlivej a dobre odvedenej práce.

Autožeriavy, autoservis i autodoprava patria medzi hlavné činnosti spoločnosti AUTOLIMIT. Sme experti na prenájom a prácu s pracovnými plošinami, traktobagrami aj autožeriavmi. Garantujeme bohaté skúsenosti, profesionálny a individuálny prístup, rýchle dohodnutie spolupráce a rozumnú cenu za kvalite vykonanú prácu. Pôsobíme v rámci celého Slovenska, ako aj v zahraničí. Samozrejmosťou sú kvalifikovaní a pravidelne školení zamestnanci. Kontaktujte nás pre viac informácií.


Rovinky 45 08271 Lipany
tel.: +421907954856

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888