Prinášajú kominári šťastie?

Prinášajú kominári šťastie?

Kominári sú už oddávna symbolom šťastia. Aj vy sa pri pohľade na nich automaticky chytíte gombíka v presvedčení, že vám osud prinesie len to najlepšie? Povery našich babičiek, že s kominárom vstupuje do domu šťastie, treba brať vážne. Je na tom predsa len niečo pravdy, veď vyčistený komín dokáže zachrániť dom pred vyhorením. Komíny sú namáhané vysokými teplotami, nízkymi mrazmi, dažďom a vetrom. Kominári by ich mali vidieť aspoň raz za rok.

Ako sa kominári starajú o bezpečnosť vášho komína

Aj vy sa potešíte, keď vidíte ulicami kráčať pánov v čiernom odeve, upískaných od sadzí, s navíjacou guľatou kefou? Kominári, v mestách ani v dedinách ich už nestretávame tak často ako kedysi, ale ich práca je stále veľmi dôležitá. Čistia komíny v domoch, kde sa kúri peletkami, drevom aj zemným plynom. Komín má životnosť 25 rokov a majitelia vykurovaných domov zvyknú kominárov volať už len keď je zle a komín akosi neťahá. Kominári pri čistení komína posúdia jeho celkový stav a skontrolujú pripojenie k peci. Domáci po odchode kominára môžu opäť pokojne spávať, pretože sa im nemôže stať, že vyhoria alebo ešte horšie, že sa udusia plynom. Dobre vymetený odvetraný komín je základom správneho horenia a kominári pravidelnými kontrolami chránia naše nehnuteľnosti pred požiarom.

Kominári a výhody ich služieb

Mať komín vo výbornom technickom stave prináša domácim veľa výhod. Dobrý technický stav komína má vplyv na činnosť palivového spotrebiča, či už sa jedná o kotle ústredného kúrenia na zemný plyn alebo tuhé palivá, kozuby, kozubové vložky, keramické kachle a piecky. Tak isto dôležité je aj správne zapojenie dymovodu od palivového spotrebiča do komína. Najhlavnejšie výhody sú ochrana zdravia a majetku, protipožiarna bezpečnosť a hospodárna činnosť palivového spotrebiča. Dnes je rôznorodosť druhov a typov palivových spotrebičov a preto je potrebné mať komín šitý na mieru pre ten ktorý typ spotrebiča. Tým sa zabezpečí jeho bezpečná a spoľahlivá prevádzka, nezanedbateľná je samozrejme aj pravidelná kontrola a čistenie komínov.

KOMINÁRSTVO DEMČÁK vám ponúka komplexné kominárske práce v Trebišove. Sme kominárstvo, na ktoré sa môžete plne spoľahnúť. Pokiaľ potrebujete vyriešiť akýkoľvek problém s vašim komínom, sme jednoznačne tí, na ktorých sa môžete pokojne obrátiť. Pokúsime sa vyriešiť takmer všetko, čo je spojené s kominárstvom. Váš komín skontrolujeme tak, aby ste si boli istí, že funguje na plné obrátky. Pokojne si príďte k nám po poradenstvo, ktoré sa jednoznačne oplatí. Nájdete u nás ochotu pomôcť a príjemný, individuálny prístup. Ku každému nášmu zákazníkovi sa snažíme pristupovať ľudsky a s ochotou poskytnúť presne to, čo potrebuje. Naše služby sú pre vás otvorené kedykoľvek. Nečakajte a kontaktujte nás už dnes.


Sládkovičova 1301 /5 07501 Trebišov
tel.: +421566722363

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888