Problémy odpadového potrubia v zimnom období

Problémy odpadového potrubia v zimnom období

Použitý kuchynský olej a zvyšky tuku po varení končia najčastejšie v odtoku kuchynského drezu alebo toalete. Ak si zoberieme, že takto postupuje väčšina domácností napríklad v rámci jedného sídliska, je zrejmé, že problémy s upchatím kanalizačných odtokov na seba nenechajú dlho čakať. Práve zima je obdobím, kedy tukové zvyšky ohrozujú potrubie ešte vo väčšej miere.

Prečo sú tuky v potrubí problémom najmä v zime?

Dôvod, prečo práve v zime spôsobujú tuky a olej v potrubí také problémy sú nízke teploty. Tuky sa tak v potrubí ochladia a vytvárajú hrudky, ktoré sa zachytia o steny a následne na seba nabaľujú ďalšie nečistoty. Nie je preto divu, že práve v zime sa problémy s upchatým potrubím vyskytujú relatívne často. Napokon, stužený tuk v kombinácii s väčšími a pevnejšími zvyškami potravín predstavuje pre potrubie veľký problém, ktorý v tých najhorších prípadoch môže viesť aj k úplnému upchatiu celej kanalizácie.

Keď už sú tukové nánosy také veľké, že obmedzujú odtok, je načase zavolať odborníkov. Rôzne prípravky na čistenie potrubia už v tomto prípade príliš nepomôžu, alebo pomôžu iba na chvíľu. Ak sa obrátite na krtkovanie-non-stop.sk, počítať môžete nielen s garanciou rýchleho zásahu, ale aj účinným riešením. V týchto prípadoch sa kanalizácia od nánosov tuku čistí pomocou silného tlaku vody.

Kam s tukovými zvyškami a olejom?

Ešte lepšie, ako „hasiť“ akútny problém s potrubím, je lepšie takýmto upchatiam predchádzať. Olej a tukové zvyšky patria do uzatvárateľných nádob, ktoré je potrebné odniesť na skládku, kde tento typ odpadov spracovávajú. Vylievanie oleja a zvyškov tuku do odtoku je totiž rýchlou cestou k problémom. Hoci napríklad krtkovanie Bratislava cena patrí z pohľadu ceny medzi tie najlepšie ponuky, zásah profesionálov vždy znamená výdavky, ktorým sa zodpovedným prístupom môžete ľahko vyhnúť.

J. Csermáka 3904 /1 90301 Senec
tel.: +421940367897

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888