Kedy je vhodné zvoliť si rolovacie brány?

Kedy je vhodné zvoliť si rolovacie brány?

Rolovacie brány sú určené pre rodinné a priemyselné objekty. Sú charakteristické lamelami, ktoré sa pohybujú na vodiacich lištách. Predstavujú úsporné riešenie z hľadiska priestoru a umožňujú uzavrieť akýkoľvek stavebný otvor. Ak nie je možné osadiť ich z interiéru, dajú sa umiestniť aj z exteriéru objektu, pričom brána je zvonku krytá ochrannou strieškou. Rolovacie brány sú jednoduché na údržbu a sú zárukou dlhodobej životnosti a funkčnosti.

Brány tvorené na mieru

Rolovacie brány sa používajú hlavne v priemyselných objektoch ako sú výrobné haly, autoservisy, sklady, garáže a podobne. Sú úsporným riešením z hľadiska priestoru a umožňujú uzavrieť akýkoľvek stavebný otvor podľa požiadavky zákazníka. Základný konštrukčný prvok plášťa rolovacej brány tvoria hliníkové alebo oceľové lamely. Lamely sa navíjajú na hriadeľ, umiestnený nad stavebným otvorom. Pohyb rolovacej brány vo vodiacich koľajniciach umožňujú plastové bežce, upevnené na konci každej druhej lamely. V záujme ľahkého a nehlučného chodu brány je vo vodiacej koľajnici umiestnená teflónová lišta. K rolovacej priemyselnej bráne možno dodať aj vedľajšie prechodové dvere z rovnakého materiálu, ktoré slúžia hlavne v zimnou období na prechod osôb.

Brány a ich výhody

Rolovacie brány sa síce vyznačujú nižšou obstarávacou cenou, ale vďaka prítomnosti motora patria všeobecne k drahším typom dverí. Sú skladnejšie, lebo nie je potrebné závesné zariadenie, čím zostáva priestor pod stropom objektu voľný. K výhodám rolovacích brán patrí aj možnosť ich umiestnenia z exteriéru objektu, ak nie je možné osádzať ich z interiéru. Samotná brána je zvonku vždy prekrytá ochrannou strieškou a prevodovka pohonu je vyhrievaná elektricky. Brány vynikajú jednoduchou funkčnosťou, bezporuchovosťou a ani nevyžadujú prílišnú údržbu. Možno ich ovládať manuálne aj motoricky a v prípade poškodenia sa dá vymeniť iba poškodená lamela. Vďaka použitiu materiálov ako je hliník nekorodujú. Vyrábajú sa na mieru a tak nie je nutné robiť špeciálne stavebné úpravy objektu.

Spoločnosť ELBA, a.s. je moderná strojárska spoločnosť so sídlom v Kremnici. Špecializujeme sa na profesionálnu výrobu sekcionálnych a rolovacích priemyselných brán. Sme prvý slovenský výrobca, ktorý vyrába kvalitné priemyselné brány už od roku 1993. Disponujeme certifikátom riadenia kvality pre proces výroby a montáže bránových systémov. Našim cieľom je individuálny prístup a naplnenie zákazníkových požiadaviek a predstáv tak, aby bol s výsledným produktom spokojný. Ak chcete investovať do bezpečnosti a kvality, neváhajte a presvedčte sa o výhodách slovenského výrobcu priemyselných brán ELBA. Neváhajte a kontaktujte nás ešte dnes.

Československej armády 264 /58 96701 Kremnica
tel.: +421456742544

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888