Boj proti hmyzu sa volá dezinsekcia

Boj proti hmyzu sa volá dezinsekcia

Dezinsekcia je dôležitá činnosť, ktorá sa vykonáva pravidelne. Jej výkon realizujú špecializované spoločnosti, ktoré majú potrebné vybavenie aj pri veľkých a celoplošných zásahoch. Čo však s hmyzom v našich domácnostiach? Poradíme si s jeho likvidáciou sami alebo musíme volať špecializovanú spoločnosť? Fungujú ešte triky a tipy starých mám alebo sme už aj na hmyz krátki?

Ako zistiť či je dezinsekcia účinná?

Nežiadúci hmyz počas jarných či letných dní vie byť poriadne otravný. Vo svojom okolí nepoznám človeka, ktorý by všetok tento lietajúci a chodiaci hmyz zbožňoval. Niet, preto divu, že likvidácia hmyzu by mala byť realizovaná vo veľkom a riadené. K tomu nám slúžia dezinsekčné služby, ktoré však nemôže vykonávať ktokoľvek. Ako však zistíme či je dezinsekcia účinná? Existujú v podstate dve roviny. Pre bežných smrteľníkov býva zistenie vo väčšine prípadov formou správ a priamo z terénu, kde na vlastnej koži môžeme pocítiť či je hmyzu veľa alebo málo. V odbornej verejnosti je však dezinsekcia riadený proces, pri ktorom sa používajú špeciálne zariadenia a profesionálna chémia na likvidáciu. Odborníci tak presne vedia, ako postupovať pri likvidácií hmyzu s ohľadom na ochranu životného prostredia.

Tipy na vyhubenie hmyzu pomocou dezinsekcie

Nielen odborné firmy so zameraním na deratizáciu, dezinsekciu a dezinfekciu môžu likvidovať hmyz. Vo svojich domácnostiach to hravo zvládneme aj sami. Na trhu existuje množstvo produktov na ich likvidáciu, ktoré sú vhodné aj do domácnosti. Stačí si len vybrať prípravok na likvidáciu hmyzu, ktorý požadujeme a je to. Najčastejším hmyzom v domácnostiach sú šváby, ploštice, komáre, blchy, muchy či mravce. Na ich likvidáciu sme v minulosti používali množstvo trikov. Triky z minulosti však dnes už príliš nezaberajú, aj, keď prilákanie mravcov na kocku cukru bude mať asi stále svoje čaro.

Nie je potrebné skúšať žiadne triky, keďže chémia v oblasti dezinsekcie sa za posledné roky zmenila. Ide to ruka v ruke, tak, ako sa vyvíja hmyz sa vyvíjajú aj chemické produkty na ich likvidáciu. Samozrejme jedna skupina vyrába špecializované produkty na likvidáciu hmyzu do domácnosti a iná ich vyrába vo veľkom pre odborné firmy, ktoré sa zaoberajú likvidáciou hmyzu celoplošne a vo veľkom. Dnes už nie je problém aj v obyčajnej drogérií nájsť produkty na likvidáciu rôznych druhov hmyzu.

Ak si aj nie ste istí, ako na správnu likvidáciu hmyzu oslovte certifikovaných odborníkov z DDD Prešov, ktorí majú preukázateľné výsledky. Tridsať rokov praxe už je veru poriadna záruka kvality.


Ľubochnianska 2073 /5 08006 Šarišské Lúky
tel.: +421905605320

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888