3 dôvody prečo je deratizácia potrebná

3 dôvody prečo je deratizácia potrebná

Pojmy deratizácia, dezinsekcia a dezinfekcia poznáme všetci. Málokto však vie, ako sa správne vykonávajú v praxi. Napríklad zlikvidovať hlodavcov nie je len tak a nemôže to vykonávať každý. Viete, ako často je potrebné vykonávať deratizáciu? Aj to, ako často by sa mala deratizácia realizovať, aby bola účinná? Aké produkty sa odporúča použiť, aby sa deratizácia vykonala odborne a hlavne bezpečne? Všetky odpovede nájdeme v nasledujúcom článku.

Ako často je potrebné realizovať deratizáciu?

Niektorým ľuďom ich výskyt poriadne lezie na nervy a, aj, keď bola realizovaná deratizácia, je možné, že sa škodná opätovne ukáže. Vtedy sa častokrát naskytá otázka, ako často je potrebné, aby sa deratizácia vykonávala. Samozrejme treba brať do úvahy aj lokalitu, a teda výskyt jednotlivých škodcov. Na niektorých územiach Slovenska sa totiž jednotlivé druhy hlodavcov vyskytujú viac a na iných miestach naopak vôbec. Likvidácia a odchyt škodcov má však svoje štátom nariadené normy a pravidlá. Zo zákona sa, preto služby deratizácie vykonávajú minimálne dva krát do roka. Realizuje sa jesenná a jarná deratizácia a v prípade potreby sa môže realizovať aj častejšie. Rozhodnutie o tom či je potrebné realizovať deratizáciu častejšie môže vydať príslušný štátny orgán prípadne špecializovaná spoločnosť.

Kedy je deratizácia naozaj účinná?

Kto už mal tú skúsenosť doslova bojovať so škodcami v praxi, veľmi dobre vie, že nie raz je to náročný boj. Niekto by povedal, že na trhu je až priveľmi veľa produktov na ich odchyt a likvidáciu. Niet sa čomu čudovať. Hlodavce a iné škodné sú ako, keby stále viac odolné na rôzne pasce či otravy. Preto je niekedy nutné realizovať deratizáciu častejšie alebo takzvane represívne. To znamená, že v prípade veľkého premorenia hlodavcami prichádza na rad represívna deratizácia.

Avšak aj tu platí staré známe, a to, že prevencia je základ. Prevencia v tomto prípade funguje rovnako, ako pri zdraví, a to tak, že minimalizuje škody spôsobené hlodavcami. Tie vedia častokrát stúpnuť na poriadne veľké čísla. Najúčinnejším riešení je prevencia a následne až subjekt, ktorý deratizáciu vykonáva. Pozor na neodborné zásahy produktami na deratizáciu, ktoré nie sú certifikované prípadne iným spôsobom určené na odchyt a likvidáciu škodcov. Pri premorení hladovcov je účinným riešením oslovenie odborníkov.

Certifikovaní odborníci z DDD Prešov, ktorí majú preukázateľné výsledky a ktorí sa vedia preukázať nielen referenciami, ale aj potrebnými certifikáciami sú vždy tou správnou voľbou.

Ľubochnianska 2073 /5 08006 Šarišské Lúky
tel.: +421905605320

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888