Na čo slúži v dome rekuperácia?

Na čo slúži v dome rekuperácia?

Rekuperácia sa stáva čoraz vyhľadávanejším spôsobom udržania čerstvého vzduchu v domácnostiach. Po zateplení a izolácii sú domy dokonale tesné a výmena vzduchu je prakticky nulová. Klasickým vetraním cez otvorené okná stráca investícia do zateplenia význam. Výmenou vzduchu prostredníctvom rekuperácie tepla sa zvyšuje kvalita vnútorného prostredia a zároveň sa znižujú náklady na vykurovanie a klesá produkcia nadmernej vlhkosti.

Rekuperácia a jej vplyv na úsporu energiami

Rekuperácia je v podstate spätné získavanie tepla, kedy sa privádzaný vzduch do domu predhrieva teplým odpadovým vzduchom. Pri vetraní oknom uniká teplý vzduch bez úžitku, pri rekuperácii však odovzdá väčšinu svojho tepla privádzanému vzduchu. Týmto spôsobom dochádza k výraznému šetreniu energiami. Rekuperácia sa postará o to, aby v každej miestnosti v dome bola pravidelná obmena vzduchu po celý deň. Svoje poslanie plní aj pri početných stretnutiach rodiny, eliminuje pachy pri varení a veľký význam má aj v miestnostiach, ktoré sú vystavené nadmernej vlhkosti. Oproti klasickému vetraniu má rekuperácia veľkú výhodu v podobe filtrov, ktoré zbierajú peľ a prach. Toto je výborná správa hlavne pre alergikov. Ak sa obávate, že sa rekuperáciou zvyšuje hluk, môžeme vás ubezpečiť, že to tak nie je.

Rekuperácia a jej výhody

Rekuperácia nie je vhodná len do bytov či rodinných domov, ale pre svoje vlastnosti je jej realizácia vyhľadávaná aj do rôznych výrobných prevádzok a priestorov na podnikanie. K najväčším výhodám rekuperácie patrí, že v lete prichádzajúci vzduch chladí a v zime ho naopak zohrieva. Do interiéru prichádza vždy kvalitný čerstvý vzduch. Týmto je jasné, že rekuperácia šetrí aj náklady na vykurovanie. Má tiež pozitívny vplyv na kvalitu spánku, nakoľko sa prebúdzate do čerstvého vzduchu. Tento pocit prebúdzania však patrí k domácnostiam s rekuperáciou, v práci ho radšej neskúšajte. Rekuperácia je neodmysliteľným pomocníkom v miestnostiach s nadmernou vlhkosťou. V interiéroch zabezpečí vysokú kvalitu ovzdušia, zabráni vnikaniu baktérií a znižuje výskyt plesní, mikroorganizmov a roztočov.

Firma Ing. Roman Banovčan, PhD. sa zaoberá vypracovaním návrhov a následnou realizáciou riadeného vetrania pre rodinné domy, vzduchotechnikou a rekuperáciou na mieru. V prípade, že váhate s realizáciou, alebo si ju nemôžete z finančných dôvodov dovoliť, dokážeme zrealizovať kompletné rozvody v dome s predprípravou na budúce napojenie rekuperačnej jednotky. Jednotku doinštalujeme pri vašej priaznivejšej finančnej situácii a systém spustíme. Máme vzdelanie a niekoľkoročné skúsenosti v oblasti projekcie vykurovania, vetrania a montáže a pracujeme iba s kvalitnými certifikovanými komponentmi. Ponúkame vysokú kvalitu za priaznivé ceny, zaškolíme, vysvetlíme a vždy radi pomôžeme. Pre nezáväznú cenovú ponuku nás neváhajte kontaktovať.

Družstevná 6 /12 02801 Zábiedovo
tel.: +421911258909

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888