Na čo sa používa trojfázový transformátor?

Na čo sa používa trojfázový transformátor?

Trojfázový transformátor sa používa na transformáciu veľkého množstva energie. Trojfázový transformátor je potrebný pre znižovanie a zvyšovanie napätia na rozličných stupňoch sieti elektrického napätia. Takýto trojfázový transformátor môže byť konštruovaný dvoma spôsobmi. Je preto dobré poznať funkcie či benefity každého z nich, tak aby vám trojfázový transformátor mohol spoľahlivo a vhodne slúžiť.

Ako je možné skonštruovať trojfázový transformátor?

Trojfázový transformátor používaný pre transformovanie veľkého množstva energie je možné skonštruovať dvoma spôsobmi. Poznať oba z nich je dobré nie len pre technikov, ale i tých, ktorí budú trojfázový transformátor používať. Prvým spôsobom konštrukcie trojfázového transformátoru je postup, pri ktorom sú samostatné jednotlivé jednofázové transformátory pripojené na trojfázovú prevádzku vhodným spôsobom. O ich pripojení musí samozrejme rozhodovať elektrotechnik podľa odborných postupov a poznatkov.

Druhým spôsobom konštrukcie trojfázového transformátora je vytvorenie jedného trojfázového transformátora, v ktorom budú vinutia a jadrá pre všetky tri fázy spoločne zlúčené do jednej štruktúry.

Aké sú výhody a nevýhody rozličných konštrukcií trojfázových transformátorov?

Samozrejme každý typ trojfázového transformátoru má svoje výhody i nevýhody. Dôležité je dopredu vedieť na čo bude trojfázový transformátor využívaný a či je na jeho umiestnenie vyhradené dostatočne veľké miesto. Dostatok miesta je potrebný najmä pri postupe napájania troch jednofázových transformátorov na trojfázovú prevádzku. Takéto napájanie si vyžaduje omnoho viac miesta než je potrebné pre konštruovaný trojfázový transformátor ako jeden celok.

Použitie troch jednofázových transformátorov ako jedného trojfázového transformátoru bude možné pokiaľ budú primárne i sekundárne vinutia vzájomne prepojené. Dalo by sa konštatovať, že trojfázové napájanie transformátoru v porovnaní s použitím troch jednofázových jednotiek má množstvo výhod. Jednou z hlavných výhod je samozrejme i zaberanie menšieho miesta, ale i jeho cenová dostupnosť. Takýto trojfázový transformátor je lacnejší a poskytuje spoľahlivý výkon.

Pri kúpe trojfázového transformátoru sa obráťte sa spoľahlivú spoločnosť, ktorá sa výrobe transformátorov venuje dostatočne dlhú dobu a sú známe jej kvalitné výrobky. Vyberať si trojfázový transformátor len podľa veľmi nízkej ceny sa vám nemusí vyplatiť. Cena môže ísť na úkor kvality či nízkej trvácnosti transformátora, čo je pri trojfázových transformátoroch, ale i pri ostatných typoch transformátorov nechceným faktorom. Vyberajte preto len vysokokvalitné transformátory.

Spoločnosť ELSIM, s. r. o. je vaším spoľahlivým partnerom v oblasti zákazkovej výroby transformátorov. Svoju hlavnú činnosť sústreďujeme na výrobu jednofázových, trojfázových a sieťových transformátorov. Ale aj tlmiviek a navíjaných dielcov. Zaoberáme sa aj zákazkovou výrobou atypických transformátorov podľa požiadaviek zákazníka, ako aj transformátorov a tlmiviek pre zváraciu techniku. Neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať. Sme tu pre vás.

Malý rad 295 98042 Rimavská Seč
tel.: +421475593125

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888