Na čo slúžia bezpečnostné záchytné siete?

Na čo slúžia bezpečnostné záchytné siete?

Bezpečnostné záchytné siete slúžia najmä na zachytávania osôb pri páde. Záchytné siete sú tak najčastejšie využívane na stavbách či pri rekonštrukciách vo výškach, pri ktorých môže dôjsť k pád osôb počas práce. Záchytné siete majú za úlohu osobu zachytiť a predísť pádu na tvrdú zem či iný tvrdý materiál. Z bezpečnostných dôvodov by záchytné siete mali byť na staveniskách samozrejmosťou. Okrem osôb zachytávajú aj rozličné ťažké materiály.

Kde sa využívajú záchytné siete?

Záchytné siete sú najčastejšie využívané na staveniskách či pri renováciách alebo rekonštrukciách vo výškach. Svoje využitie však nachádzajú i pri iných výškových prácach, ako napríklad umývaní okien na výškových budovách, maliarskych prácach vo výškach, rôznych umeleckých prácach na budovách, pri reštauračných prácach či opravách striech, veží, zvoníc a podobne.

Využitie záchytných sietí je naozaj všestranné a zlaté pravidlo hovorí, že bezpečnostné záchytné siete je vždy lepšie mať než nemať. Ich cena je v porovnaní s nebezpečenstvom pre osoby pracujúce vo výške, ale i pády a poškodenia či rozbitia ťažkých alebo hodnotných predmetov a materiálov, pomerne veľmi nízka. Záchytné siete totiž okrem osôb dokážu zachytiť i predmety, ktoré sa vďaka nim nerozbijú a nepoškodia. Rovnako sa vďaka záchytným sieťam predíde nebezpečenstvu, že padajúci predmet zasiahne osoby pohybujúce sa v mieste pádu. Investícia do bezpečnostných záchytných sietí, ako aj profesionálna montáž záchytných sietí by mala byť samozrejmosťou.

Záchytné siete je možné využiť aj v jaskynných priestoroch či pri skalných previsoch a práca v skalách. Záchytné siete v takomto prípade slúžia na ochranu voči pádu skál, balvanov či iných jaskynných častí. Zabránia nie len ich pádu, ale aj zraneniu osôb pohybujúcich sa v blízkosti či poškodeniu iných častí jaskyne v dôsledku pádu.

Aké sú výhody používania záchytných sietí?

Používanie záchytných sietí má mnoho výhod. Hlavnou je samozrejme vysoká bezpečnosť a pohodlie pracovníkov počas prác. Bezpečnostné záchytné siete majú oproti použitiu osobných ochranných pracovných prostriedkov pracovníkov množstvo výhod. Samozrejme, i použitie osobných ochranných pracovných prostriedkov pracovníkov je veľmi dôležité a v špecifických prípadoch nevyhnutné.

Záchytné siete poskytujú kolektívne zabezpečenie pri všetkých pracovných a prepravných prácach. Sú teda bezpečím pre všetky osoby, ktoré by počas práce mohli spadnúť a zraniť sa. Navyše záchytné siete poskytujú pracovníkom plnú voľnosť pohybu, ktorá sa odrazí i na zvýšenej rýchlosti práce a pohodlí počas nej.

Pre montáž záchytných sieť si vyberte spoločnosť s dostatočnými skúsenosťami a akostnými recenziami predošlých zákazníkov. Nezabudnite sa ešte pred montážou podrobne informovať o presnom použití a poskytnutí bezpečnosti montážnych sietí pre vás i v miestach hrán či pri zložitejších pôdorysoch.

Naša spoločnosť MS S.W.O.G s.r.o. sa zaoberá výškovými prácami, predovšetkým prácami s použitím horolezeckej techniky. Pôsobíme na Slovensku už 6 rokov a zaoberáme sa takmer všetkými druhmi výškových prác, čistiacich prác či rôznych druhov montáži, ako i montážou záchytných sietí. Neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať.

Osadná 1858/11 91702 Trnava
tel.: +421903878880

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888