Podľa čoho sú delené zemné práce?

Podľa čoho sú delené zemné práce?

Zemné práce to sú práce, pri ktorých dochádza k pohybom zeminy v mieste staveniska alebo jeho okolí. Medzi zemné práce sa zaraďuje niekoľko činností. Sú to napríklad výkopy stavebných jám, práca so zeminou či jej prevoz, ako i mnohé ďalšie. Zemné práce sú spravidla delené na prípravné zemné práce, hlavné zemné práce a finálne či dokončovacie zemné práce. Zemné práce sú tak súčasťou každej výstavby od samotného začiatku až do úplného konca.

Ako sú zabezpečené zemné práce?

Zemné prace prebiehajú takmer nepretržite od samotného začiatku výstavby až po jej úplné ukončenie. Ide tak o súbor činností, ktoré majú veľmi dôležitú úlohu počas celého procesu výstavby. Pokiaľ plánujete začať s výstavbou rodinného domu alebo iného objekt, obrátiť sa na spoľahlivú stavebnú spoločnosť zabezpečujúcu zemné práce by malo byť samozrejmosťou. Riskovať neprofesionálnu či laickú prácu sa pri zemných prácach nevypláca.

Zemné práce si vyžadujú použitie bezpečnej techniky a vysokokvalitných strojov. Tie prácu robotníkom výrazne uľahčia a zároveň umožnia ich rýchlejší priebeh. Stroje, ktoré sa používajú na zemné práce sú vo väčšine náročné na manipuláciu. Do tejto kategórie by bolo možné zaradiť napríklad bagre, nakladače, rýpadlá a mnohé iné vysoko-tonážne stroje. Ich ovládanie a manipuláciu s nimi majú v spoľahlivých stavebných firmách zabezpečujúcich zemné práce na starosti skúsení a odborne školení profesionáli. Aj keď sa manipulácia s nimi môže zdať jednoduchá, opak je pravdou. Na prácu s vysoko-tonážnou technikou je potrebné platné povolenie, ako i dostatočná prax s ich ovládaním.

Aj keď je dnes technológia potrebná pre zemné práce veľmi vyspelá, niektoré zemné práce je stále potrebné zabezpečiť ručne. A to najmä práce v lokalitách a oblastiach, do ktorých by sa stroje nezmestili alebo v rizikových oblastiach či na ťažko prístupných miestach. Pri zemných prácach je dôležité vždy myslieť na bezpečnosť pracovníkov, ako o širšieho okolia v blízkosti ich výkonu.

Prečo sa so zemnými prácami obrátiť len na spoľahlivú stavebnú spoločnosť?

Pri zemných prácach je podstatne dodržiavanie dôležitých nariadení, predpisov a pracovať v súlade so zásadami, ktoré vyplývajú z protokolu o bezpečnosti práci. Spoľahlivá stavebná spoločnosť vykonávajúca zemné práce tak pravidelne školení svojich zamestnancov, ktorí pracujú len s požitím bezpečnostných prvkov, ako napríklad heliem, ochranného oblečenia či pracovného oblečenia s reflexnými prvkami. Vďaka dobrej bezpečnosti pracovníkov ide práca ľahšie a rýchlejšie. Pri výbere spoločnosti zabezpečujúcej zemné práce si tak nezabudnite pozrieť i viaceré recenzie, fotogalériu prác či hodnotenia od predošlých klientov.

Spoločnosť Žilíkstav, s. r. o. pôsobí v stavebnej oblasti a svoju hlavnú činnosť sústreďuje na rôzne stavebné aktivity, ako napríklad i profesionálne zemné a výkopové práce v Šahách, Leviciach a po dohode aj na území celého Slovenksa. Neváhajte nás kontaktovať.


58 93601 Hrkovce
tel.: +421905255351

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888