Studňové šachty do terénu

Studňové šachty do terénu

Čo sú to studňové šachty a, ako z nich vyťažiť maximum pre svoj prospech? Sú dôležitou súčasťou každej záhrady a iných typov pozemkov. Majú využitie pre umiestnenie technológii či ako ukončenie vrtov. Kvalitné plastové prevedenie zaručuje dlhú životnosť ako aj nízku investíciu. Montáž nie je príliš zložitá, ale ľuďom bez skúseností ju neodporúčame vykonávať. Prečítajte si o možných výhodách studňových šácht aj dôvodov prečo sa oplatí ich mať.

Prečo si vybrať studňové šachty?

Na záhrade sa vždy oplatí mať nejakú tu studňu. Skúseným záhradkárom to vysvetľovať nemusíme. Je to praktické riešenie nielen pre zavlažovanie. Je dobré však myslieť aj na to, že každá studňa potrebuje svoju šachtu. Tie sa vyrábajú z plastových, ale za to kvalitných materiálov. Kvalitné studňové šachty sa používajú pre vrchné ukončenie studňového vrtu, prípadne na umiestnenie technológie ponorného alebo ľubovoľného typu čerpadla. Vo väčšine prípadov sa používa niekoľko štandardných rozmerov, ale nie je problém vyrobiť studňové šachty aj podľa atypických rozmerov. Montáž takéhoto zariadenia je pre skúsenejších úplná hračka. Pre neskúsených odporúčame vybrať si na montáž niekoho zo skúsenosťami. Nesprávne osadenie či montáž môže v konečnom dôsledku spôsobiť viac škody ako úžitku.

Studňové šachty a ich výhody

Je úplne jasné, že studňové šachty majú viac výhod ako nevýhod. Praktické riešenie, ktoré vás nestojí veľa peňazí. Nie je problém ich osadiť aj do komunikácie a na miesta s výskytom spodnej vody. Kvalitne osadené studňové šachty majú jednoduchý prístup a rýchlu inštaláciu. Vyznačujú sa vysokou životnosťou a hlavne, a to je najdôležitejšie, vodotesnosťou. Veľkou výhodou je aj to, že nie je potrebné žiadne obetónovanie. Majte na pamäti, aby studňová šachta mala aj prechod na potrubia a priechodku pre elektrický kábel. Medzi najväčšie výhody však jednoznačne patrí bezúdržbovosť, dlhá životnosť a jednoduchá montáž. Aj napriek jednoduchej montáži ju neskúseným neodporúčame vykonávať. Okrem toho má každá studňová šachta aj vlastné plastové stúpačky. Výhody studňových šácht budete pociťovať dlhoročne s minimálnym až bezúdržbovým zásahom.

Akékoľvek ďalšie informácie ohľadom studňových šácht je dobré si pýtať od odborníkov. V oblasti budovania studňových šácht, nádrží či žúmp sa môžete spoľahnúť na odborníkov z JMT Plastik, ktorí sa zaoberajú výrobou a predajom vlastných výrobkov. Medzi ich výrobky patria plastové nádrže, studňové šachty ako aj septiky a atypické výrobky.


J. A. Komenského 1094 /4 01861 Beluša
tel.: +421911552440

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888