Čo je to vysokotlakové čistenie?

Čo je to vysokotlakové čistenie?

Vysokotlakové čistenie má všestranné využitie a viaceré materiály či povrchy by bez neho bolo náročné spoľahlivo vyčistiť. Vysokotlakový vodný lúč je možné použiť na rezanie i čistenie, ktorého princíp sa aplikuje pri vysokotlakovom čistení. Tento lúč pracuje na princípe trojpiestových vysokotlakových čerpadiel, ktoré následne generujú adekvátny tlak vody. Vysokotlakový vodný lúč je riadený počítačovou technológiou čo zabezpečuje jeho presnosť.

Ako súvisí vysokotlakové čistenie s vysokotlakovým vodným lúčom?

Vysokotlakové čistenie využíva silu vysokotlakového vodného lúča na spoľahlivé a bezchybné čistenie povrchov, ktoré by inak bolo len veľmi ťažko realizovateľné. Ide o počítačom riadené tvarové delenie konkrétnych materiálov studenou cestou, ktoré je mimoriadne presné a navyše bez mechanickej deformácie a len s veľmi malým odpadom. Vysokotlakové zariadenie tak generuje vodný lúč, ktorý je tiež vysoko rýchly a pracujúci najmä na princípe trojpiestových vysokotlakových čerpadiel generujúcich adekvátny vodný tlak.

Pri použití pomenovania vysokotlakovým vodným lúčom je možné použiť tiež pojem obrábanie. Je to najmä z dôvodu, že vysokotlakový vodný lúč je možné použiť na viacero činností, a to najmä čistenie, ale i rezanie alebo vykonávanie napríklad hydrodemolácie, hĺbkové zdrsňovanie či rezanie otvorov a mnohé iné špeciálne činnosti.

Je možné zhodnotiť, že na rezanie použitím vysokotlakového vodného lúču je používaný vyšší tlak a menšie prietokové množstvo a menším príkonom. Na čistenie použitím vysokotlakového vodného lúču sú používané nižšie tlaky ako i väčšie množstvo technologických kvapalí za vyšších príkonov. Obidva druhy zariadení, či už na rezanie alebo čistenie tak pracujú na odlišných princípoch generovania vysokých tlakov a najdôležitejšiu úlohu pre ich výkon má množstvo dodávanej kvapaliny. Pre viac informácií o rezaní či vysokotlakovom čistení neváhajte kontaktovať spoločnosť zabezpečujúcu vysokotlakové čistenie s vysokotlakovým vodným lúčom.

Viete kde všade je možné aplikovať vodný lúč v stavebníctve?

Technológia založená na vysokotlakovom vodnom lúči je všestranne aplikovateľná i v stavebníctve a to hneď v niekoľkých podstatných oblastiach. Ako napríklad na abrazívne čistenie poškodených omietok či betónov, údržbu debniacich dielcov a čistenie betonárok, na vymývanie cementového mlieka, ale tiež na hĺbkové sanácie betónových konštrukcií, odstraňovanie farieb a náterov z rôznych betónových konštrukcií či hydrodemolácie a rezanie betónu a mnohých ďalších stavebných konštrukcií.

AQUACLEAN, s.r.o. - profesionálne čistenie priemyselných budov. Pôsobíme aj v oblasti piestových čerpadiel a sme výhradným zastúpením fy. URACA GmbH & Co.KG, Nemecko, pre Českú a Slovenskú republiku. Piestové čerpadlá využívame na čistenie vysokotlakovým vodným lúčom, na dopravu najrozličnejších chemických látok pri vysokých tlakoch, teplotách a veľkých dopravovaných množstvách s výkonmi až do 2000 kW. Neváhajte nás kontaktovať.

Hlaváčiková 16 84105 Bratislava IV
tel.: +421905708171

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888