Čalúnenie áut sa postará o vytvorenie dokonalého interiéru

Čalúnenie áut sa postará o vytvorenie dokonalého interiéru

Čalúnenie áut predstavuje jeden z charakteristických znakov vášho vozidla. Aktuálne k najviac obľúbeným patrí kožené a látkové prevedenie. Či už ste zástancom jedného alebo druhého variantu, jedno by ste mali mať na zreteli – zveriť čalúnenie áut profesionálnym a zručným remeselníkom, ktorí odvedú prvotriednu prácu. Odmenou vám bude pohodlný, funkčný a oku lahodiaci interiér auta.

Kožené či látkové čalúnenie áut?

Od počiatku, teda keď prvé automobily vyrazili na cesty, bolo čalúnenie áut samozrejmým doplnkom. Tvorila ho zväčša koža z hovädzieho dobytka a drevené i kovové prvky (najmä volant a palubná doska). Následne nastúpili rôzne textilné prevedenia, ktoré konkurovali koži. Rozvojom technológií začalo byť čalúnenie áut doplňované okrem dreva a kovu aj plastom. V súčasnosti je čalúnenie áut zreteľné najmä na strope a sedadlách. Koža ostáva klasikou obzvlášť na volante a riadiacej páke, a dodnes vládne interiérom luxusnejších vozidiel. Populárne sú aj textílie. Dbá sa na výber a použitie látkových materiálov v čo najvyššej kvalite, ktoré sa vyznačujú vysokou oteruvzdornosťou, trvácnosťou a dlhou životnosťou, počas ktorej si čalúnenie áut uchová svoju pôvodnú farbu. Vítaná je aj odolnosť voči tvoreniu neestetických žmolkov.

Čalúnenie áut s dôrazom na dizajn, funkčnosť a eleganciu

Dnes je čalúnenie áut podobné s čalúnením v interiéri domov či bytov. Vyžaduje si precíznu prácu s dôrazom na detail. Je potrebné dodať, že čalúnenie áut by malo byť prispôsobené teplotným zmenám, čiže vodičovi i spolujazdcom poskytuje komfort počas ciest v horúcejších dňoch i chladnejších obdobiach. Na škodu nie je ani vodoodpudivá úprava – čiže žiadne nepekné škvrny od rozliatej kávy či padnutého kúska bagety, ktorú ste si vychutnávali počas jazdy. Dôraz je kladený na dizajnové látky a kože, ktoré vášmu autu dodajú primeranú eleganciu a luxus, a to pri maximálnej funkčnosti. Čo sa týka farieb, dominujú jemné prírodné odtiene, ale aj kombinácia výraznej a menej výraznejšej farby. Čalúnenie áut si žiada akúsi pomyselnú zlatú strednú cestu. To znamená nenechať sa príliš uniesť fantáziou a veľkou ponukou rozličných druhov a farieb kože či látok. Pretože nevkusné čalúnenie áut nie je len neestetické, ale prispieva aj k zníženiu hodnoty vášho automobilu. Čiže čalúnenie áut uznáva zásadu, že menej je niekedy viac.

Spoločnosť Čalúnnictvo Bigari so sídlom v Bratislave poskytuje profesionálne služby v oblasti čalúnenia áut, ako aj výroby čalúneného nábytku a jeho opravy i prečalúnenia. Naši odborníci vám radi poskytnú odborné poradenstvo ohľadom realizácie, vhodného výberu materiálov (z viac ako 500 druhov látok) či remeselného spracovania.


Lachova 1609 /32 85103 Bratislava V
tel.: +421905204122

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888