Vzduchotechnika – jej údržbu máme v malíčku

Vzduchotechnika – jej údržbu máme v malíčku

Údržba a tiež prevádzka, keď riešite pojem vzduchotechnika zahŕňa niekoľko procesov. Tieto procesy pri vzduchotechnike si samozrejme vyžadujú technické a kvalifikované osoby z fachu. Pod vzduchotechniku patria zariadenia určené napríklad na vetranie, ktoré sú jednými zo zložitejších technických zariadení. Ich obsluha si vyžaduje profesionalitu. Ak ste prevádzkovateľom vzduchotechniky je pre vás smerodajné mať k dispozícií celý prevádzkový servis.

Vzduchotechnika a jej princípy spracovanie projektu

Projekty vzduchotechnických zariadení a samotnej vzduchotechniky sa vždy vypracúvajú v stupňoch. Tieto stupne sú nazývané ako koordinácia, tiež štúdia a projekt na dané územné rozhodnutie. Ďalej sem patrí projekt aj na stavebné povolenia, realizačný projekt, tender a projekt pre skutkové vyhotovenie. Také projekty, ktoré sú menšieho charakteru sa vykonávajú jednostupňovo, a to znamená, že na úrovni len realizačného projektu. Keď spracúvate tento projekt vzduchotechniky je povinné, aby projektant mal platné vyhlášky k dispozícií. K nim takisto prislúchajú normy, aktuálne informácie ohľadne navrhovaných zariadeniach a hygienické predpisy. Vy, ako projektant musíte poznať predpisy ministerstiev a tiež úradov, ktoré dokážu ovplyvniť aj konečné riešenie.

Takéto projekty vzduchotechniky vypracúva zväčša projekčná firma a tiež dodávateľ vzduchotechniky. Nadväzujú na začiatočný a úvodný projekt, spestrujú ho a tiež zaisťujú rôzne zmeny, ktoré sú potrebné a vyplývajúce z pripomienkovania. Textová časť takéhoto projektu pre vzduchotechniku obsahuje samozrejme obsah, technickú správu, zoznam strojov, presné rozmery a podobne. V projekte pre vzduchotechniku je taktiež nutné uviesť stavebné úpravy, vyhotovenie elektroinštalácií, vyhotovenie inštalačných prác, schémy vzduchotechniky. Nemáte sa čoho obávať. Celý chod tohto projektu pre vzduchotechniku vám bude riadiť profesionál a odborník, ktorý má v tomto odbore, ako sa hovorí nad slnko jasno.


Vzduchotechnika a jej evidencia

Náročnosť obsluhy vašej vzduchotechniky samozrejme záleží od počtov a zložitosti inštalovaných zariadení. Odporúča sa tiež minimálne dva krát do roka vykonávať kontrolu vzduchotechniky, aby ste vedeli či zariadenie naozaj dobre funguje. Takéto kontroly sa vykonávajú najmä raz v letnom a raz zimnom období. Taktiež je vhodné vykonávať evidenciu vzduchotechniky a zistené parametre určite zapisovať. Komplexné prekontrolovanie vzduchotechniky si so sebou prináša zapojenie zariadení a zistenie či technika spĺňa požadované kritériá. Obráťte sa ohľadne vzduchotechniky na spoločnosti, ktoré už sú s týmito prístrojmi zažité a vedia s nimi aj patrične narábať.

Naša spoločnosť ELBH SK, spol. s. r. o. sa angažuje v oblastiach, akými sú vzduchotechnika, spaľovanie dreveného paliva, priemyselné odsávanie, vybavenie lakovní a mnohými inými. Už dlhodobo pôsobíme na našom trhu a práve preto máme za to, že sme stihli nadobudnúť aj množstvo odborných skúseností. Neváhajte a oslovte nás ešte dnes na internetovej stránke alebo prostredníctvom telefónneho či emailového kontaktu.

Bystrická Cesta 181 03401 Ružomberok
tel.: +421902899357

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888