Prečo sú revízie komínov dôležité?

Prečo sú revízie komínov dôležité?

Pravidelné revízie komínov sú jednou z najdôležitejších a základných parametrov pre správne fungovanie komínov a ich bezpečnosť. Vďaka revízii komínu si budete istý, že všetko funguje tak, ako má a váš komín môžete používať bezpečne a bez obáv. O revízie komínov sa starajú odborníci kominári, ktorí komínom rozumejú a postarajú sa o ich správne fungovanie. Revíziu komínov by ste mali absolvovať minimálne raz ročne.

Kedy sú revízie komínov nevyhnutné?

Po správnosti sú revízie komínov nevyhnutné vždy s končiacou sa či začínajúcou vykurovacou sezónou, to znamená zhruba v období jari, keď sa teploty na teplomery postupne šplhajú nad nulu a vyššie a vykurovanie v domácnosti už nie je potrebné alebo v období jesene, kedy zas teploty postupne klesajú a vy viete, že čochvíľa bude potrebné začať s vykurovaním. Revízie komínov by tam mali prebehnúť minimálne raz ročne a byť zabezpečené profesionálnym kominárom.

Pokiaľ si všimnete čo i len menšiu nezrovnalosť či odchýlku od bežného stavu vášho komínu alebo pri založení ohňa v krbe či kozube spozorujete zvláštne zvuky či zhoršený ťah komína, kominára je vhodné privolať čím skôr. Tu sa neoplatí čakať či svojpomocne sa snažiť závadu odstrániť. Revízie komínov sú veľmi podstatné nie len pre správne fungovanie vášho komínu ale najmä i pre bezpečnosť a jeho pohodlné používanie.

Je dôležité i frézovanie komínov?

Frézovanie komína slúži k zväčšovaniu prieduchu komínu. Ide o hydraulicky poháňané zariadenie, ktoré sa postará o pretvorenie štvorcových komínov do kruhového prierezu. Ide o overený a veľmi efektívny spôsob, ako obnoviť staršie komíny, pretože prestavba starého či jeho zbúranie a následná výstavba nového komínu by boli finančne omnoho náročnejšou, a tiež časovo zdĺhavejšou záležitosťou. Frézovať je možné ako tehlové, tak i betónové, šamotové či keramické komíny. Výhodou frézovania komínov je i fakt, že sa vyčistia i vnútorné steny komínového plášta od usadeného dechtu.

O frézovanie komínov sa postará profesionálny kominár či revízny technik, ktorý má na túto činnosť oprávnenie podľa živnostenského zákona. Frézovanie komínov, podobne ako čistenie komínov či revízie komínov, je potrebné prenechať do rúk odborníkov a v žiadnom prípade túto činnosť nevykonávať svojpomocne. Vďaka revízii, čisteniu a frézovaniu komínov buďte mať istotu, že váš komín je v poriadku, a zlepšia sa i jeho vykurovacie či ťahové vlastnosti. Kominárske služby si vyberajte i na základe dobrých recenzií kominárstva od predošlých klientov a od rozsahu ponúkaných služieb. Kvalitné kominárstvo spoznáte na prvý pohľad.

Spoločnosť Tomáš Halász - T.Rex Kominárstvo svojim vám už viac než 20 rokov poskytuje profesionálne kominárske služby. Poskytujeme kominárske služby na najvyššej úrovni. V prípade akýchkoľvek otázok či záujmu o nami ponúkané služby nás neváhajte kedykoľvek kontaktovať. Sme tu pre vás a radi vám pomôžeme.


Kupeckého 365 /2 04001 Košice
tel.: +421901704774

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888