Ako prebieha montáž a servis osvetlenia?

Ako prebieha montáž a servis osvetlenia?

Montáž a servis osvetlenia by mali prebehnúť pod dohľadom odborných pracovníkov, ktorí osvetleniu rozumejú a rovnako vedia ako pracovať s elektrickým prúdom či ako ho kontrolovať. Aj keď sa môže javiť, že výmenu žiarovky či inštaláciu lampy v domácnosti zvládne ktokoľvek, pri verejnom osvetlení či zložitejších systémoch osvetlenia je potrebné vyhľadať prácu a šikovné ruky odborníkov.

Kto zabezpečuje montáž a servis osvetlenia?

Montáž a servis osvetlenia zabezpečujú odborní pracovníci spoľahlivých spoločností, ktorých pracovnou činnosťou je i profesionálna manipulácia, inštalácia, montáž a servis osvetlenia. Najmä čo sa týka verejného osvetlia, ide o komplikovaný systém napojený na elektrickú energiu, s ktorým majú oprávnenie pracovať len odborne vyškolený pracovníci. Profesionálna spoločnosť zabezpečujúca montáž a servis osvetlenia sa postará tiež o komplexný servis osvetlenia, od výmeny žiaroviek cez kontrolu spojov až po nastavenie a spustenie osvetlenia.

Aby osvetlenie fungovalo tak, ako má, spoľahlivý servis je nevyhnutný. Osvetlenie je potrené neustále kontrolovať a pozorovať či všetko funguje správne. Od verejného osvetlenia závisí i bezpečných život obyvateľov miest či dedín, je preto podstatné aby osvetlenie slúžilo bezchybne. S montážou a servisom osvetlenia sa obracajte len na odborníkov v oblasti osvetlenia.

Pri montáži a servise osvetlenia voľte kvalitné riešenia

Pri montáži a servise osvetlenia je nevyhnutné sa spoľahnúť na riešenia overených spoločností. Pri montáži je dôležité rozhodnúť sa ako pre výkonnosť osvetlenia, tak i pre farbu a intenzitu osvetlenia. Najčastejšie používanými farbami verejného osvetlenia je biele, modré no najmä žlté svetlo, ktoré je zároveň považované za teplé svetlo. Viditeľnosť pri použití žltého svetla je vyššia než pri iných odtieňoch, nakoľko žlté svetlo pripomína svetlo slnečného žiarenia. Dôležité je zohľadniť i intenzitu osvetlenia, ani príliš výrazné a do očí bijúce ani príliš tlmené svetlo sa pre verejné osvetlenie neodporúča. S výberom farby i intenzity osvetlenia pre konkrétnu lokalitu je vhodné sa poradiť s odborníkmi, ktorí dobre vedia aké svetlo je vhodné pre konkrétne druhy verejných komunikácií, ciest, ulíc, parkov a podobne. Najdôležitejšie je aby verejné osvetlenie plnilo svoj účel, k čomu je potrebná kvalitná montáž a priebežný servis osvetlenia.

Naša spoločnosť JOPI SK s.r.o. sa postará o montáž, demontáž, výmenu a servis osvetlenia či už na fasádach alebo verejnom osvetlení. Ponúkame vám tiež prenájom vysokozdvižných plošín do maximálnej výšky až 27 m. Odborne kvalifikovaný tím JOPI SK s.r.o. plošiny pristaví v akúkoľvek hodinu na akékoľvek miesto v rámci Bratislavského alebo Trnavského kraja a po dohode v rámci celého Slovenska. V prípade akýchkoľvek otázok či záujmu o nami ponúkané služby nás neváhajte kedykoľvek kontaktovať. Radi a ochotne vám pomôžeme.


Ludvíka Svobodu /5 90045 Malinovo
tel.: +421903431087

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888