Podľa čoho si vyberať pomníkové zostavy?

Podľa čoho si vyberať pomníkové zostavy?

Pomníkové zostavy je možné v rámci pomníkovej architektúry vyrobiť na mieru podľa vašich predstáv. Či už sú vaše predstavy jednoduché alebo chcete nechať zhotoviť originálnu pomníkovú zostavu, skúsení majstri vám poradia a pomôžu zrealizovať pomníkovú zostavu podľa vašich predstáv. Návrh pomníkových zostáv je pomerne citlivou témou a je ich potrebné navrhnúť precízne, nakoľko sú pomníkové zostavy spojené s poslednou rozlúčkou s blízkou osobou.

Čo sú to pomníkové zostavy?

Pomníkové zostavy sú spojené s poslednou rozlúčkou s blízkou osobou, do ich návrhu a realizácie je preto vhodné pretaviť emócie či obľúbené prvky, ktoré vám budú blízku osobu pripomínať či použiť motívy alebo citáty, ktoré sa s blízkou osobou spájajú alebo ich mala rada. Pomníkové zostavy môžu byť zaujímavé i originálne zároveň, ak prácu a architektonické spracovanie zveríte do rúk profesionálov, ktorí vám dokážu vhodne poradiť s výberom kvalitných materiálov či dizajnovým spracovaním pomníkových zostáv.

Pri pomníkových zostavách sa nejedná len o spracovanie náhrobného kameňu, ide o celkový návrh a spracovanie pomníka zosnulej osoby. K pomníku môžete nakombinovať množstvo doplnkov, ako napríklad svietniky, vázy, misy a mnohé iné. Taktiež je možné zvoliť si farebné a materiálové prevedenie, najčastejšie vyhľadávané sú práve kamenné pomníkové zostavy, ktoré sú vyrobené z kvalitného kameňa. Kameňa ako materiál vydrží desiatky rokov bez poškodenia a odolá i meniacim sa klimatickým podmienka.

Prečo voliť pomníkové zostavy z kameňa?

Pomníkové zostavy z kameňa vydržia desiatky rokov a udržia si svoj tvar i vonkajšie vlastnosti takmer bez zmien. Samozrejme i o kameň je dobré sa starať, ošetrovať ho a v prípade výrazného zašpinenia ho vyčistiť, avšak takmer zakaždým si udrží krásu a zaujímavý vzhľad. Jedná sa o obzvlášť pevný materiál, ktorý nepoškodia ani silnejšie vetry či počas zimy nánosy snehu, čo ho robí ideálnym materiálom pre pomníky i celkové pomníkové zostavy. Kamenné pomníkové zostavy sú asi najčastejšie pozorovateľné na cintorínoch. Pomníky z dreva či prírodného charakteru si vyžadujú náročnejšie starostlivosť, a tak čoraz viac ľudí volí práve kvalitné kamenné pomníkové zostavy.

S výberom pomníkových zostáv a materiálovým spracovaním sa obráťte na odborníkov či samotných výrobcov pomníkových zostáv z kameňa. Inšpirujte sa ich predošlými prácami či navrhnite vlastné riešenie pre vašu pomníkovú zostavu.

Kamenárstvo Mohyla sa s dlhoročnou tradíciou venuje výrobe a montáži kamenárskych výrobkov. Od roku 2006 sa zaoberá najmä výrobou krbov, schodísk a obkladov do interiéru a exteriéru, a venuje sa tiež výrobe pomníkových zostáv. Každý výrobok je unikátny, vyrobený na mieru podľa predstáv zákazníka, so zreteľom na estetiku a funkčnosť výsledku. V prípade akýchkoľvek otázok či záujmu o naše služby nás nmôžete kedykoľvek kontaktovať. Sme tu pre vás.

Pekárska 159 /13 91701 Trnava
tel.: +421905439516

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888