Kamenné obklady sa hodia do každej domácnosti

Kamenné obklady sa hodia do každej domácnosti

Kamenné obklady sa hodia takmer do každého priestoru. Pokiaľ snívate o originálne a esteticky pôsobiacej domácnosti, kamenné obklady sú jednoznačne tým správnym riešením. Kamenné obklady je možné kombinovať do rozličných prevedení či farebných tónov, dostupné sú ako svetlé tak i tmavšie farby s rôznymi motívmi a ornamentami, ktoré si dozaista zamilujete.

Podľa čoho vyberať kamenné obklady?

Kamenné obklady je dobré voliť najmä v závislosti od kvality a štýlu, ktorý je vám blízky. Kamenné obklady sa hodia takmer do každého priestoru, môžete ich originálne využiť vo vašom dome, byte, na chalupe a mnohých iných priestoroch či už súkromného alebo verejného charakteru, ako napríklad pracovných miestach, kanceláriách a podobne. Kamenné obklady nájdete v rôznych tvaroch a farebných prevedeniach, s ich výberom a sa poraďte s odborníkmi, ktorí vám vhodne poradia, aký druh obkladu je vhodný pre váš priestor.

Ak chcete použiť kamenné obklady na obklad krbu, je dobré sa zamyslieť nad ich použití i v jeho okolí či v ďalších miestnostiach. Esteticky pôsobia kamenné obklady najmä ak sú kombinované vo viacerých miestnostiach. Mnoho krát sú kombinované podobné farebné odtiene kamenných obkladov v kuchyni s obkladom v chodbe na krbe alebo iných miestnostiach. Ak by ste sa rozhodli zvoliť do každej miestnosti iný druh kamenného obkladu, priestor ako celok by mohol pôsobiť neesteticky a stratil by žiadanú harmóniu. Kamenné obklady je dobré voliť jemne a nezabúdať na pravidlo, že menej je niekedy viac.

S výberom kamenných obkladov sa poraďte so špecializovaným výrobcom či predajcom, ktorý vám predvedie viaceré varianty kamenných obkladov. Jednou z možností je i požiadanie o výrobu kamenného obkladu presne na mieru pre vás podľa vašich predstáv, o ktoré sa postará zručný výrobca.

Ako prebieha montáž kamenných obkladov?

Prácu s kamennými obkladmi zverte do rúk majstrov, vyhnete sa tak možným poškodeniam či nedokonalej montáži. Kamenný obklad si vyžaduje špeciálne postup pri montáži a veľmi jemné zaobchádzanie. Niektorí domáci majstri montáž kamenných obkladov možno zvládnu i sami, avšak ak si však chcete byť istí, že váš obklad bude bez škár, nerovností a iných nezrovnalostí či poškodení, prácu prenechajte na šikovných majstrov obkladačov.

Kvalita obkladu samozrejme záleží i od kvality kameňa, ktorý je na obklad použitý, z pravidla platí, že by ste si mali vyberať čo najkvalitnejšie obklady, ktoré vám vydržia desiatky rokov bez poškodenia a zachovajú si svoje estetické či akostné vonkajšie vlastnosti. V kamenné obklady tak budú lákadlom pre oči i skvelým funkčným doplnkom vašej domácnosti dlhé roky.

Kamenárstvo Mohyla sa s dlhoročnou tradíciou venuje výrobe a montáži kamenárskych výrobkov. Zaoberá najmä výrobou krbov, schodísk a obkladov do interiéru a exteriéru, a venuje sa tiež výrobe pomníkových zostáv. Neváhajte nás kontaktovať.

Pekárska 159 /13 91701 Trnava
tel.: +421905439516

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888