Ako funguje nákladná doprava

Ako funguje nákladná doprava

Nákladná doprava sa začala rozvíjať niekedy zhruba v 30. Rokoch a je úzko spojená najmä s príchodom kamiónovej dopravy. Nákladná doprava tiež mala viacerých predchodcov z obdobia, kedy bolo vynájdené koleso a začala sa používať doprava poháňaná zvieratami. Neskôr prišla aj lodná doprava, ktorá sa postarala o prelom v interkontinentálnej doprave. Ďalšími boli vlaková a automobilová doprava a až ako posledná prišla letecká doprava.

Aké trendy má priniesť nákladná doprava?

Nákladná doprava ako i ďalšie formy dopravy celosvetovo narastajú. Na Slovensku je nárast dopravy spojený najmä s automobilovou výrobou, celkovým rozvojom priemyslu, a tiež nárastom objemu vyvážaných a dovážaných produktov. Výhodou Slovenska zo strategického podhľadu, ktorý ovplyvňuje dopravu i priemysel, je poloha v centre Európy. Cez územie Slovenska prechádza množstvo významných dopravných trás a koridorov smerom na východ, napríklad do Ruska a Ázie alebo na západ do Veľkej Británie, Francúzska, Holandska či Belgicka, ale tiež významné dopravné uzly do severnej a južnej časti Európy. Každý deň sú tak tovary do celej Európy prevážané cez územie Slovenska, čo je významným míľnikom i pre množstvo podnikateľov či zahraničných investorov.

Plány vychádzajúce zo zverejnených dokumentov Európskej únie ukazujú, že je v jej záujme dopravu ešte viac zefektívniť, a tiež ju prepojiť. Čiže by malo dôjsť k prepojeniu nákladnej dopravy s inými formami, ako napríklad železničnou. Plánuje sa tiež výstavba železničných spojení naprieč Európou so zástavkami v kľúčových, významných a zároveň centrických miestach.

Na Slovensku je trendom, najmä posledných rokov, čoraz častejšie využívanie nákladnej dopravy než tej železničnej na prevoz rozličných produktov či tovarov. Predpokladá sa, že tento trend posledných rokov bude i naďalej pokračovať a bude zaznamenaný ďalší nárast nákladnej cestnej dopravy.

Na koho sa obrátiť so zabezpečením nákladnej dopravy?

S nákladnou dopravou sa obráťte na profesionálov, ktorí nákladnej doprave rozumejú a postupujú podľa všetkých platných pravidiel a nariadení. V oblasti nákladnej dopravy sa neoplatí riskovať, najmä ak potrebujete zabezpečiť prevoz ťažkých, veľkých či nebezpečných materiálov alebo produktov. Automobily zabezpečujúce nákladnú dopravu musia byť na túto činnosť špeciálne prispôsobené, a rovnako byť obsluhované školeným šoférom, ktorý nesie zodpovednosť za bezpečnosť nákladu i plynulej prepravy. Pre nákladnú dopravu si vyberajte špecializované spoločnosti s pozitívnym hodnotením a kladnými recenziami na ponúkané služby.

Spoločnosť MAYMAL s.r.o. so sídlom v Martine zabezpečuje pre svojich zákazníkov vnútroštátnu cestnú nákladnú dopravu so zameraním na dlhodobú a pravidelnú prepravu rôznych materiálov. Našim cieľom je najmä individuálny prístup a spokojnosť každého nášho zákazníka. Neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať.


Pod Kanálom 03861 Lipovec
tel.: +421904707941

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888