Prečo musí prebehnúť každá preprava nákladu bezpečne?

Prečo musí prebehnúť každá preprava nákladu bezpečne?

Preprava akýchkoľvek nákladov, či už ťažkých nákladov alebo tých ľahších, musí prebehnúť bezpečne a plynulo. Do úvahy treba vziať stav vozidla, ktorým bude doprava zabezpečená a taktiež stav vozoviek, po ktorých bude doprava vykonávaná. Pokiaľ plánujete prepravu materiálov, ktoré by mohli byť nebezpečné, radšej sa dopredu informujte o možnostiach prepravy konkrétneho materiálu či nákladu.

Nie je preprava ako preprava

Preprava vo všeobecnosti označuje prevoz nákladu, materiálov či osôb alebo zvierat z jedného miesta na druhé, teda z bodu A do bodu B. Preprava materiálov je zabezpečená odlišne ako preprava zvierat či osôb. Netreba však zabúdať, že aj pri preprave materiálov, ako napríklad paliet, dreva, reziva či iných materiálov je nevyhnutné dodržiavať všetky bezpečnostné opatrenia. Ide pritom o zabezpečenie bezpečnosti nie len pre prepravovaný náklad, ale aj pre všetkých ďalších účastníkov cestnej premávky. Pokiaľ potrebujete prepraviť rozličný materiál mali by ste si vybrať spoločnosť, ktorá zabezpečuje takúto prepravu a má dostatočné skúsenosti s prepravou ľahších či ťažších materiálov.

Taktiež je dôležité zvážiť dĺžku cesty a jej náročnosť ešte pred samotným začiatkom prevozu materiálov. Je rozdiel prepraviť materiál napríklad medzi dvoma miestami vzdialenými, povedzme, 15km a medzi miestami predelenými horskými priechodmi či spojenými tunelmi a podobne. Či už prepravujete materiál samostatne alebo ste oslovili spoločnosť zabezpečujúcu prepravu materiálov, mali by ste si byť vždy istý, že všetko prebehne v rámci predpisov, bezpečne a bez poškodenia nákladu. Aby doprava prebehla ako má, bez akýchkoľvek problémov, obráťte sa na skúsených odborníkov či spoločnosť zabezpečujúcu prepravu rôznych materiálov a nákladov.

Preprava do zahraničia prebieha podľa osobitných predpisov

Preprava nákladu do zahraničia prebieha o niečo inak ako preprava materiálov na území Slovenska. Okrem predpisov platných na Slovensku je nutné zohľadniť aj nariadenia platné v konkrétnych krajinách, cez ktoré bude preprava materiálov prebiehať. V takomto prípade neznalosť zákona neospravedlňuje ani v zahraničí, podmienky a pravidlá vami prevážaného materiálu si overte v dostatočnom predstihu alebo sa informujete priamo vo firme zabezpečujúcej prevoz.

Vozidlá na prevoz určitých materiálov musia byť špeciálne zabezpečené, nie je možné prevážať vybrané náklady či materiály na akomkoľvek vozidle. Taktiež takéto vozidlá musia byť dostatočné pevné aby zvládli udržať i ťažšie náklady.

Spoločnosť R&M Doprava s.r.o. ponúka kvalitné služby založené na dlhoročných skúsenostiach v oblasti prepravy stavebného materiálu, prepravy sypkého materiálu či prác s hydraulickou rukou. Spoľahlivosť, profesionalita a bezpečnosť pri práci sú pre nás na prvom mieste. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kedykoľvek kontaktovať.


Stupavská 197 90065 Záhorská Ves
tel.: +421918509599

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888