Kamery do domu alebo firmy

Kamery do domu alebo firmy

Veľa obyvateľov a firiem chráni majetok a materiál cez kamery. Kamerové systémy nedokážu zabráni vniknutiu do nehnuteľnosti. No určite môžu slúžiť na zabezpečenie dôkazového materiálu pri objasňovaní totožnosti páchateľa. V dnešnej dobe môžeme nájsť na trhu množstvo bezpečnostných kamerových systémov s najrozličnejšími funkciami, parametrami a vo všetkých možných prevedeniach.

Rozlíšenie kamier

Od rozlíšenia kamery záleží celková kvalita zaznamenaného obrazu resp. veľkosť priestoru ktorý dokáže snímať v dostatočnej kvalite. Rozlíšenie bezpečnostnej IP kamery je celkový počet pixelov, ktoré tvoria obrázok, ktorý sa meria šírkou a výškou obrázka. Mnoho takzvaných veľa megapixelových bezpečnostných kamier však nemusí ponúkať ideálne rozlíšenie a ich obraz sa pri použití priblíženia (zoom) iba rozmaže. Ešte je nutné vysvetliť pojem kamerový set. Kamerový set je zariadenie, ktorý obsahuje hlavné časti celého kamerového systému. Tieto systémy sa skladajú z niekoľkých častí - kamera, rekordéra, inštalačného materiálu, HDD, software pre vzdialenú správu, a pod.

Uhol záberu

Uhol záberu kamery závisí aj od rozlíšenia danej bezpečnostnej kamery. Uhol záberu kamery je okrem rozlíšenia závislý aj na type objektívu. Prevedenie bezpečnostných kamier môže byť Dome, alebo Bullet. Dome kamery sú spravidla menšie a ich antivandalské prevedenie je odolnejšie. Bullet kamery sú zas jednoduchšie nastaviteľné do rôznych uhlov. Pred kúpou kamerového systému je potrebné si rozmyslieť kde bude daná kamera nainštalovaná a čo bude snímať, napr. to či bude snímať úzky priestor (tam je kamera s veľkým uhlom záberu zbytočná atď.).

Nočné videnie kamery

Nočné videnie kamier (tzv. IR prísvit) zabezpečuje osvetlenie priestoru v zlých svetelných podmienkach (prevažne večer a v noci). IR prísvit je ľudskému oku neviditeľné infračervené prisvietenie. IR prísvit resp. dosvit sa udáva v metroch – väčšinou sa udáva maximálny možný dosah prisvietenia a teda treba túto hodnotu brať s istým odstupom.

Konštrukčné prevedenie kamier a ich rozdelenie

Bezpečnostné kamery vieme rozdeliť do týchto troch hlavných skupín, analógové kamery, Analógové kamery využívajú analógový prenos signálu, ktorý je veľmi podobný starému analógovému TV vysielaniu. Jedná sa o staršiu technológiu, vďaka ktorej sú možnosti AHD bezpečnostných kamier značne limitované. IP kamery ponúkajú moderný digitálny prenos signálu, ktorý je schopný prenášať video vo vysokom rozlíšení (FULL HD, ale aj 4K). WiFi kamery sú v dnešnej dobe veľmi populárne a to hlavne pri používaní v domácnosti. Ponúkajú priaznivú cenu a pomerne kvalitný záznam.

Kamery do domu sú veľmi často žiadané a naozaj ich nájdete vo veľa obchodoch, nie len čo sa týka špecializovaných predajní na techniku. Odporúčame ale využiť služby profesionála. Firma Eurosecurity vám rada pomôže s výberom, ako aj s inštaláciou a monitoringom.

Svätého Štefana 655 /79 94301 Štúrovo
tel.: +421367512083

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888