Prečo je krtkovanie tak účinné?

Prečo je krtkovanie tak účinné?

Na krtkovanie nedajú dopustiť nie len odborníci, ale aj ľudia, ktorých upchaté potrubia poriadne potrápilo. Pri upchatí väčšinou každý siahne po chemických zlúčeninách či rôznych kyselinách. Ich pravidelným používaním však môžete poškodiť povrch potrubia a vyvolať nepríjemné poškodenia kože. Krtkovanie sa postará o bezproblémové odstránenie problému s upchatím a navyše slúži ako dobrá prevencia pred možnými poruchami v potrubí.

Kedy postačia kyseliny a kedy je nevyhnutné krtkovanie?

Upchaté potrubia partia všeobecne k najčastejším problémom v domácnosti, no zároveň aj k najviac zanedbávaným. Kým nie je stav alarmujúci len málokto vyhľadá pomoc odborníkov. Aj keď takmer v každej domácnosti nachádzame nástroje na zmiernenie upchávanie, ako napríklad sitká, zvon či rôzne chemikálie, pravidelne ich používa len málokto. Čo sa týka chemikálií a rôznych kyselín na čistenie potrubí, mali by ste ich použitie dôkladne zvážiť, nakoľko ich prevažne chemické zloženie môže byť nebezpečné. To platí najmä ak s vami v domácnosti žijú malé deti alebo chorí ľudia, pre ktorých by chemikália mohlo predstavovať nebezpečenstvo.

Vyhýbať by ste sa mali častému využívanie kyselín a chemických zlúčení. Kyseliny a chemikálie dokáž totiž poškodiť niektoré povrch, a to najčastejšie keramické či plastové. Aj keď pomôžu upchatie na určitý čas odstrániť, neznamená to, že ste úspešne eliminovali zdroj upchatia. V potrubiach sa často šíria slizovité baktérie, ktoré nalievaním kyseliny do potrubia úplne neodstránite. Je lepšie využiť služby profesionálneho krtkovania a čistenie dostupnými prostriedkami realizovať občasne ako dobrú prevenciu proti vzniku upchatia.

Krtkovanie je najúčinnejším spôsobom na odstránenie upchatia

Na základe dlhodobej praxe a skúseností odborníkov sa čoraz viac potvrdzuje, že krtkovanie je najefektívnejším spôsobom odstraňovania problémov s upchávaním a odtokom odpadových vôd. Kvalitne prevedeným krtkovaním sa totiž nedocieli len uvoľnenie upchatia v potrubí, celkovo sa zlepší jeho funkčnosť, dopomôže diagnostikovať presný stav potrubia a je najúčinnejšou prevenciou v boji proti budúcemu poškodeniu.

Dnes sa na krtkovanie využívajú moderné technológie, ako napríklad zariadenie na monitoring stavu potrubia s kamerovým systémom, ktoré presne určí miesto upchatia a stav potrubia. Obľúbené sú aj elektrické otočné špirály, ktoré efektívne odstránia usadeniny po celom obvode potrubia pomocou výkonných vibrácií. Často využívaným je aj takzvané prepchávanie za pomoci vodných trysiek, ktoré cez potrubie rýchlo poháňajú vodu vysokým tlakom.

Krtkovanie-profi.sk či krtkovanie Trenčín sa postará o profesionálne krtkovanie v rôznych lokalitách na Slovensku. Vykonávame čistenie odpadov, revíziu potrubí najmodernejšou kamerovou technológiou. Ak hľadáte spoľahlivé krtkovanie neváhajte nás kontaktovať. Naše služby poskytujeme rýchlo a bezpečne.

434 91332 Dolná Súča
tel.: +421950252190

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888